Lina Wolff prisas för "uppiggande dos spansk kryddning"

Publicerad:
Lina Wollf tilldelas Aniarapriset 2020. Foto: Andreas Hillergren/TT

Författaren Lina Wolff tilldelas Aniarapriset 2020. Priset består av en skulptur och 50 000 kronor.

Juryns motivering lyder:

"Lina Wolff ger den svenska romankonsten en uppiggande dos spansk kryddning där Almodóvars filmvärld och den magiska realismen möter svensk vardag och samtidsrealism på ett både lekfullt och underfundigt vis. Hennes prosa är fräck, rolig och hisnande suggestiv."

Aniarapriset instiftades 1974 och delas ut av Svensk biblioteksförening till svenskspråkiga författare av skönlitteratur för vuxna.

"Aniarapriset – bara namnet. Astronomiskt, poetiskt, vackert. Och att det är Svensk biblioteksförening som delar ut det är jättefint. Min farmor var bibliotekarie. Jag önskar att hon hade fått vara med om detta", säger Lina Wolff i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

FörfattareLitteraturLundNöje/KulturStockholm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare