Hoppa till huvudinnehållet

Pennerborn: "Blåser på ganska rejält"

Publicerad:
Färjestad närmar sig "matchform", men Johan Pennerborn vill inte se för långt framåt. Det är här och nu som gäller, säger han. Foto: Fredrik Karlsson

Tisdag innebär ny träningsmatch för FBK. Den här gången står AIK för motståndet, den näst sista innan seriepremiären borta mot Luleå.

– Det är viktigt att inte titta mot Luleå 19 september. Vi behöver vara här och nu med det som ska göras i dag, säger Johan Pennerborn.

Det planerade Värmlandsderbyt mot Bik Karlskoga ställdes in, istället styr Färjestad bussen till Stockholm för att möta AIK under tisdagen.

Försäsongen kan snart summeras, men Johan Pennerborn manar sitt lag till lugn. Var sak har sin tid

– Det är viktigt att inte titta mot Luleå 19 september. Vi behöver vara här och nu med det som ska göras i dag. Oavsett om det är match eller träning.

"Alltid fundersam"

Matcherna mot AIK kommer i en upptrappning av intensiteten i både träningsmängd och faktiskt träning.

– Vi har en plan att belasta lite hårdare här måndag, tisdag och onsdag. Det blir lite hårdare i morgon med träning först och sedan match. Vi blåser på ganska rejält. Sådan är planen och sedan stegra det inför det som komma skall.

Ligger ni där ni vill att ni ska ligga?

– Man är alltid lite fundersam till "vart står vi?". Flyttar man fram klockan en och en halv vecka till den där lördagen när vi har Luleå vill man känna hur man ligger till. Det enda svaret på det är att gå ut och göra jobbet till hundra procent fram till det och sedan fortsätta på samma sätt.

Lindqvist inte med mot AIK

Samtidigt som intensiteten har stegrats har även speldetaljer flyttats upp på agendan. Under alla Johan Pennerborns år som FBK-tränare har powerplay-spelet varit ett av ligans vassaste, det är en detalj som det nu slipas på.

– Vi har gått in i en plan den här veckan där vi vill komma till vissa områden. Mycket av det rör special teams, powerplay och boxplay. Där får vi jobba med det materialet vi har.

Mot Mora klev Gustav Rydahl och Linus Arnesson av, båda två återfanns på isen i fullt slag. Och kanske än mer glädjande för just powerplay-spelet: Michael Lindqvist han bytt gul mot grön tröja.

– Han har varit borta sedan 26 december. Har man gått bredvid så länge tänker jag att han får fatta det beslutet. Han behöver vara mentalt redo. Det ska även göras ett sista medicinskt test på knät innan.

Är han med mot AIK?

– Nej.

I det jobbas även formationerna fram. Under försäsongen har Färjestad mönstrat ett lag där lagdelarna, mer eller mindre, sett likadana ut. Under träningen testades dock en mindre förändring

– Vi vill prova Rydahl tillsammans med Nygård och Viksten samt Jacob Nilsson med Åslund och Ejdsell.

– Vi har sagt hela tiden att vi velat testa den formationen. Vi har kört andra och nu är vi framme där vi kan testa den. Sedan finns det alltid olika saker att ta i beaktning, skador, form och så vidare.

En som visat fin form på slutet, framför allt mot Mora, är Pontus Widerström.

– Det har känts bra på slutet, säger han.

Är det någon skillnad på den Pontus som kom hit och den du är nu?

– Jag är samma spelare, men man får mer självförtroende när man spelar. Sen försöker jag vara mer involverad i det offensiva och bidra.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJohan PennerbornPontus Widerström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.