Hoppa till huvudinnehållet

Golfbana utsatt för vandalisering

Publicerad:
Det blev rejäla skador på greenen.
Det blev rejäla skador på greenen. Foto: Bryngfjordens GK

Det tar lång tid att få en golfbana i bra skick men det går snabbt att förstöra den.

I helgen blev Bryngfjordens GK utsatt för vandalisering när någon eller några körde en golfbil på greenen på hål 17.

– Man blir så besviken. Det kan inte vara en golfspelare som har gjort det här, säger banans vd Anders Bäckström

Det har varit ett stenhårt tryck på golfbanorna under året och det har redan nu spelats fler rundor på Bryngfjordens GK än under hela 2019.

Det kräver i sin tur ett extra stort arbete för att banan ska vara i bra skick, men i helgen blev man utsatta för ett sabotage.

– Det måste ha hänt sent på lördagskvällen för det upptäcktes först av de första spelarna, som gick ut klockan 6.10, på söndag morgon, berättar Bäckström.

Tydliga spår

Det som mötte spelarna var en stor cirkelformad yta som var sönderkörd på green.

– Vi tycker att vi kan se spåren av en golfbil men frågan är vilken? Det är inte någon som har hyrt en bil under lördagen av oss som har gjort det här. Det kan vara någon som har åkt hit med en golfbil och gjort det.

Vandalerna körde rakt på pinnen.
Vandalerna körde rakt på pinnen. Foto: Bryngfjordens GK

Banpersonalen började genast att jobba med skadorna för att få greenen spelbar men lika bra som innan vandaliseringen blev den såklart inte.

– Det blev inte jättestora skador men den greenen kommer att bli sämre rent spelmässigt under en tid. I runda slängar kostade skadorna mellan 5 000 och 7 000 kronor för klubben. Vi jobbar stenhårt med att producera en bra yta att spela golf på och så blir det så här...

Är polisanmält

Händelsen är polisanmäld men i nuläget finns det ingen misstänkt för skadegörelsen.

– Vi har inga spår utan jag utgår från att de som jag har pratat med talar sanning. Jag hoppas att det finns någon med ett otroligt dåligt samvete där ute som vill göra rätt för sig. Antagligen var det fler än en person som var med när det hände och förhoppningsvis kliver någon fram och erkänner.

Vad känner du när vi pratar om den här händelsen?

– Man blir bara besviken. Hur kan man göra så här? Hur tänkte personen som gjorde det?

Artikeltaggar

Bryngfjordens GKGolfKarlstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.