Hoppa till huvudinnehållet

Finalister till Skillnadpriset klara

Publicerad:
Joe Bengtsson, Kärrbackstrand, är en av finalisterna. De övriga är idrottsläraren Johnny Andersson, samt Tjej- och kvinnojouren Nordvärmland.
Joe Bengtsson, Kärrbackstrand, är en av finalisterna. De övriga är idrottsläraren Johnny Andersson, samt Tjej- och kvinnojouren Nordvärmland. Foto: Morgan Bäckvall

Nu står det klart vilka som är finalister till Skillnadpriset som delas ut i december under festliga former. Joe Bengtsson, Johnny Andersson, samt Tjej- och kvinnojouren Nordvärmland, där har ni finalisterna.

För andra gången ska Skillnadpriset delas ut i Torsby kommun.

Därmed är det också dags för allmänheten att börja rösta fram årets vinnare.

Bakom Skillnadpriset står näringslivsföreningen iTorsby, Torsby kommun och näringslivsbolaget Tuab.

Nu har juryn, bestående av representanter för dessa tre tagit fram tre finalister av 16 unika nomineringsförslag som allmänheten lämnat in.

Man kan rösta under tiden 9 september till 15 november.

Prisutdelningen blir andra advent, närmare bestämt 6 december i Sysslebäck. Dock inte på Syssleträffen, så som 2019, för den är inställd.

Syftet med Skillnadpriset är att tydliggöra, synliggöra och hylla det goda och viktiga i att göra positiv skillnad i Torsby kommun, sägs det i ett pressmeddelande.

Finalisterna:

Joe Bengtsson, Kärrbackstrand, Sysslebäck

Motivering: Joe Bengtsson, president i Republiken Nordvärmland, har med sitt driv och sitt engagemang gjort stor skillnad på många sätt. Han är och har varit engagerad i landsbygden han lever i, han kämpar för att Klarälvdalen ska utvecklas och samtidigt bevara det som är bra. Joe har satt Kärrbackstrand på kartan i och med hans initiativ till kulturella samarbeten och träffar i byns Folkets hus.

Johnny Andersson, Västra Vadje, Torsby

Motivering: Aldrig någonsin har väl så många människor setts i rörelse som när Torsbyrundan och Naturpasset i Sysslebäck startade i våras. Johnnys arbete med motionsrundorna har skapat en folkrörelse utan dess like. Flera tusen människor, såväl invånare som besökare, har via Johnnys kartor besökt ställen i kommunen som nog aldrig tidigare upplevts. Johnny har gjort skillnad, för många, på kort tid.

Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, Torsby

Motivering: Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland, med Kristin Bergkvist i spetsen, är en ideell organisation som erbjuder en fristad och hjälp för kvinnor och barn när den behövs som allra mest. Tjej- & Kvinnojourens arbete är viktigt för kvinnor och barn som utsätts för våld i nära relationer. Tjej- & Kvinnojouren kämpar med små medel och stort hjärta för att göra skillnad.

Artikeltaggar

Joe BengtssonJohnny AnderssonNyheterSkillnadprisetTjej- och kvinnojouren Nordvärmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.