Fungerar inte – borde vara mer distansundervisning

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att det är för mycket trängsel i skolan och vill se mer distansundervisning.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Som många vet har vi haft distansundervisning under större delen av vårterminen för att inte vara i nära kontakt av människor för att inte bli smittad av eller öka spridningen av covid-19.

Nu har gymnasieskolor och högskolor öppnat igen efter regeringens beslut och som en gymnasieelev kan jag säga att det inte funkar så som det är just.

Vi hänvisas att vara ute på rasterna för att undvika trängsel i korridorerna innan och efter lektionerna och för att det inte ska vara så mycket elever i skolan vilket det större delen av dagen ändå är.

Nu när det är varmt går man ut och sätter sig ute på skolgården med sina kompisar men det är ingen långsiktig lösning i och med att det redan börjat bli lite kyligare, sommaren är slut och man vill inte vara ute när det är kallt.

I klassrummen sitter vi nära varandra och jag tvekar starkt på att skolans ventilation fungerar överhuvudtaget, många gånger är inte ens fönstret öppet så att vi kan få friskluft men det värsta är dock de flera timmar långa lektionerna vi spenderar i det kvava källarklassrummet där fönsterna är låsta och inte går att öppna.

Jag finner det väldigt ironiskt att corona ej existerar övrigt under hela skoldagen förutom när vi ska äta skollunch i matsalen. Där tvingas vi hålla en meters avstånd mellan sittplatserna där sittplatserna är markerade med en meters avstånd från varandra, men man sitter ändå mitt emot någon annan med mindre än en meters avstånd.

Det som är bra är att vi har handsprit i princip överallt i skolan och att vi har distansundervisning en dag i veckan, men min tanke är att om vi istället hade haft distansundervisning två dagar istället för en skulle man kunna se till att det blir färre elever på skolan på en och samma gång och på så sättet slipper man även trängas i korridorerna.

Denna lösning skulle även underlätta i kollektivtrafiken då det i princip nästan alltid är helt fullsatt på bussen både till och från skolan varje dag.

Irriterad gymnasieelev

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.