Hoppa till huvudinnehållet

Första segern för Natalie Vestlund Högberg

Publicerad:
Clipping Pandora ordnade Natalie Vestlund Högbergs första seger i karriären.
Clipping Pandora ordnade Natalie Vestlund Högbergs första seger i karriären. Foto: Lennart Kihlman /ALN-Pressbild A

En del kuskar behöver vänta länge innan den första segern i karriären kommer.

För 18-åriga Natalie Vestlund Högberg tog det bara tre starter innan hon slog till. Premiärsegern tog hon under Årjängs breddtrav med Clipping Pandora.

Det finns flera unga kvinnliga travkuskar som är på frammarsch. Förra söndagen tog Frida Johansson sin första seger i karriären och den här helgen var turen kommen till Natalie Vestlund Högberg.

Faktum är att segern kunde ha kommit redan förra helgen för hennes del också men då blev det galopp i den sista kurvan.

– Clipping Pandora bröt ut lite i stallkurvan i Åmål senast och när jag försökte rätta till henne blev det galopp, berättar Natalie.

Den här gången hade de ett springspår men det blev ingen snabbstart utan tredje par utvändigt när fältet formerade sig.

– Vi kom ner lite för mycket i banan i volten och hon är lite het så det är inte helt enkelt att vända upp med henne, men vi kom ner bra i andraspår i loppet.

Går på Lillerud

Mitt på den sista långsidan sattes attacken in och när ledande Kosgi galopperade på upploppet vann Clipping Pandora enkelt.

– När jag attackerade kändes min häst hur fin som helst. Jag hade inte börjat köra på min häst när Morgan Ivarssons häst galopperade så jag tror att vi hade vunnit ändå, men det hjälpte såklart till för oss. Jag har hållit på med ponnytrav i hela mitt liv och nu går jag det sista året på Lillerudsgymnasiet, berättar Vestlund Högberg.

Det var flera fina prestationer den här dagen som helt klart var värda mer än de 10 000 kronor som förstapriset är i loppen vid breddtrav.

Eraja Jaam satt fast i den senaste starten men den här gången lät sannerligen hans tränare Jonas Moberg honom löpa ut. Från spår två tog Eraja Jaam ledningen och öppnade halvvarvet på 09,0 och kilometern på 10,8. Den enda som kunde hänga på i det tempot var utvändige Lovely Vacation men Eraja Jaam vann lekande lätt på finfina 12,6/1 640 meter.

Bra i ny regi

Dancing Queen gjorde sin första start i regi Kim Pedersen och precis som han varnade för i våra tips kunde hon inte försvara innerspåret från start. Körande Patrick Larsen hittade dock ut i andra par utvändigt och när attacken sattes in på den sista långsidan försvann Dancing Queen till en överlägsen seger på utmärkta 13,0 över sprinterdistans.

All Reasons var tapper som trea i den senaste starten och nu tog han en välförtjänt seger. Ulf Högbergs häst var tapper på nytt då han tillsammans med Saga Laursen efter ett lopp utvändigt om ledande Larry Joe kunde svara ut smygkörde Beaks Manello till slut.

I V5-1 galopperade Text Copycat i den första kurvan men kom tillbaka och vann med sin tränare Daniel Schön.

Vollanfaks tappade en hel del mark inledningsvis i loppet för den högsta kallblodsklassen men efter en rejäl avslutning med Per Ludvig Nilsen blev det en säker seger.

Dubbel för Andersson

Andreas Andersson tog en dubbel med hästar som tränas av hans pappa Mikael J Andersson. Treårige Mario Andretti vann från spets och Ferrell rundade konkurrenterna utan problem i det sista loppet.

Bengt-Erik Daggert skrällde med Farfar Lixarve i det nionde loppet efter en lucka från rygg ledaren in i slutkurvan.

Artikeltaggar

Andreas AnderssonÅrjängs travbanaDaniel SchönJonas MobergMikael J AnderssonMorgan IvarssonPer Ludvig NilsenTravV5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.