Dekanoniserat stjärnkrig?

Signerat
PUBLICERAD:
Palpatine och Rey – har aldrig hänt?
Foto: Disney/Lucasfilm Ltd

Jag har inte gjort någon hemlighet över hur besviken jag är över, och hur mycket jag ogillar, den fortsättningstrilogi som Disney gjorde av Star Wars. En ytlig och postmodernistisk dekonstruktion utan respekt för vare sig fans eller den egna mytologin, kryddad med rikliga mängder identitetspolitik, var en rejäl häxbrygd som fått intäkterna att dala.

Coronan har accelererat krisen för hela Hollywood, som nu börjar inse att ”go woke” är att ”go broke”. Rykten gör gällande att Disney nu försöker glömma hela eländet och helt enkelt gå vidare och låtsas som fortsättningstrilogin aldrig hänt. Den som lever får se, men ett litet nytt hopp har tänts i mig.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.