Hoppa till huvudinnehållet

Speciell comeback på LPGA-touren för värmländska stjärnan: "Väldigt annorlunda"

Publicerad:
Karlstad GK:s Jenny Haglund var i förra veckan tillbaka och tävlade på LPGA-touren i Arkansas, USA. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

LPGA-touren är som bekant tillbaka. I förra veckan även med Jenny Haglund på plats.

Karlstads golfstjärna spelade NW Arkansas Championship. Det blev en minst sagt annorlunda upplevelse.

– Det är väldigt, väldigt annorlunda. Vi i Sverige har liksom inte varit i den situationen, säger Haglund.

Tävlingarna på Europatouren och LPGA-touren har efter ett långt coronauppehåll nu varit igång ett tag.

Karlstad GK:s golfstjärna Jenny Haglund spelade i mitten på augusti Scottish Open på Europatouren.

Nu har värmländskan även gjort comeback på LPGA-touren. Efter att Haglund valt att avstå de första två tävlingarna i återstarten på LPGA fanns hon i förra veckan med på NW Arkansas Championship i USA.

– Jag valde att inte åka på de två första tävlingarna i omstarten för att det var två veckor i karantän vid inresa i USA och en osäkerhet kring allt. Jag tyckte det var bättre att köra igång i Sverige och komma igång eftersom det krävs några träningsvarv på banan för att komma in i det igen efter uppehållet, berättar Jenny Haglund.

– Jag kände att jag inte var redo att göra det på LPGA direkt mot världseliten efter en lång tid med corona-träning i Sverige.

"Ganska positiv"

Men i förra veckan gjorde alltså Jenny Haglund comeback på världens bästa tour när hon spelade på Pinnacle Country Club i Rogers, Arkansas.

Det blev dock bara två rundor efter att Haglund missat cutten med sina sex slag över par. Första rundan spelade hon på två över par och den andra fyra.

– Spelet kändes mycket bättre än scoren. Jag hade lite problem från tee men jag tar med mig att järnslagen och det andra kändes ganska bra.

– Det finns mycket bra i spelet och jag är ganska positiv kring framtiden. Jag har inte tävlat så mycket och det är väldigt tufft där ute så ett misstag kostar väldigt mycket.

Värmländska golfstjärnan Jenny Haglund har i sommar spelat Nordic Golf Tour. Här på GolfUppsala Open på Söderby golfbana. Arkivbild.
Värmländska golfstjärnan Jenny Haglund har i sommar spelat Nordic Golf Tour. Här på GolfUppsala Open på Söderby golfbana. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Strikta regler

Även om LPGA-spelarna numera inte behöver sitta i karantän för inresa till USA så berättar Jenny Haglund om en helt annan tillvaro än vad hon är van från Sverige.

– Indirekt är det karantän även för oss. Vi får åka till golfbanan, vara på hotellet och köpa hämtmat med en Uber dit och tillbaka. Det är på den nivån det är. Det är väldigt stora restriktioner när man är i USA och det är ansiktsmask på hela tiden.

– Det är väldigt, väldigt annorlunda. Vi i Sverige har liksom inte varit i den situationen så som många andra länder. Så för mig och andra är det ganska konstigt. Det är konstigt att bara gå runt och se människor i mask när man inte ser några ansiktsuttryck och så vidare. Så det är en väldigt speciell värld vi lever i.

"Inte optimalt"

Det lär heller inte bli fler tävlingar borta i Nordamerika för Jenny Haglund den här säsongen.

– Jag tror inte att jag kommer spela mer på LPGA under året. Det är inte så många tävlingar kvar och jag känner att jag lika gärna kan hålla mig i Europa så som situationen är.

– Nu åkte jag över för en vecka och det tar mycket energi. Totalt spenderade jag ungefär tre och ett halvt dygn med resor för att vara där i sju dagar. Med jetlag och sådant är det inte optimalt.

Istället har Haglund siktet inställt på Europatouren. Redan nästa vecka åker hon till Schweiz för att spela Swiss Ladies Open följt av Open De France i Frankrike.

– Jag ser positivt på framtiden och hoppas att jag kan få till lite bra scorer.

Artikeltaggar

EuropatourenGolfJenny HaglundKarlstad GKLPGA-touren

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.