Hoppa till huvudinnehållet

Maria köper gamla Möbelhuset

Publicerad:
Maria Johansson köper Möbelhusets fastighet på Järnvägsgatan i Torsby av Möbelhusets delägare Bengt Gustafsson, till vänster och Kai Robertsson. Affären blev klar igår torsdag.
Maria Johansson köper Möbelhusets fastighet på Järnvägsgatan i Torsby av Möbelhusets delägare Bengt Gustafsson, till vänster och Kai Robertsson. Affären blev klar igår torsdag. Foto: Privat

I sju år har gamla Möbelhusets fönster gapat tomma i centrala Torsby. Men inte länge till. Den 29 oktober öppnar Maria Johansson och flyttar sin lilla butik MJ Office till Järnvägsgatan. Hon utökar sortimentet och kommer att sälja möbler.

Maria Johansson är en känd butiksarbetare i Torsby. Hon började att arbeta i affär redan i 15-årsåldern och arbetade i kontors- inredningsbutiker i 28 år.

Sedan några år tillbaka driver hon den lilla butiken MJ Office i Värmland AB på Bergebyvägen.

– Den lokalen är bara 60 kvadratmeter. I den nya får jag 600 kvadratmeter. Det är faktiskt fjärde gången som jag utökar min verksamhet, säger Maria Johansson.

Satsning

Och inte är det lite hon utökar och det är en stor satsning hon gör. Gamla Möbelhuset som hade lokaler både i Torsby och Sunne, avvecklades för cirka sju år sedan och butiksdelen i Torsby stod mestadels tom, medan butiken i Sunne fick annan hyresgäst.

Sonen övertalade Maria

Till fastigheten hör en affärslokal på övre plan och där finns även en lägenhet på 117 kvadratmeter. Utemiljön på den västra sidan av fastigheten har på senare år haft försäljning av trädgårdsväxter med mera.

Maria Johansson har gjort klart med banken och köper Möbelhusets fastighet i centrala Torsby.
Maria Johansson har gjort klart med banken och köper Möbelhusets fastighet i centrala Torsby. Foto: Christer Bergqvist

– Jag kommer att ha invigning den 29 oktober. Samtidigt anställer jag en person.

Sälja möbler

Hon tror mycket på att börja sälja möbler.

– Det behövs en möbelbutik i Torsby. Folk vill ha kvalitet och det tycker jag inte att man ska behöva åka till Karlstad för att köpa, menar Maria Johansson.

Fastigheten kommer fortsättningsvis att se ut som den gör idag, men på sikt har hon tänkt sig utvändig förändring. Själva butiksdelen kommer att se ut ungefär som idag, men förstås med den inredning som hon redan idag har i den lilla butiken.

När det gäller möbler kommer hon att satsa på visningsexemplar. Man kommer till butiken och beställer vad man vill ha.

– Det gör att jag inte behöver ha ett stort lager av möbler, avslutar Maria Johansson.

I övrigt kommer sortimentet att bestå bland annat av kontorsmaterial, mattor, gardiner och inredning.

Fotnot: Maria Johansson vill tillägga att hon gör fastighetsköpet tillsammans med sin son Andreas.

Artikeltaggar

HandelJärnvägsgatanMJ Office i Värmland ABNyheterTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.