• fredag
  23 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Torsson - Ett jordnära vemod

Skivor
PUBLICERAD:

Torsson

Sol och måne
(Adore Music)

Det uttalade målet med nya skivan för “det fjärde bästa bandet i Lund” är att “nå tredjeplatsen på Sverigetopplistan”.

Det skvallrar väl en del om attityden hos en av våra mest unika orkestrar. De fortsätter sin vandring längs skivbanan som inleddes 1980 och man slås av hur trogna Torsson varit sin stil sedan dess. Det är jordnära betraktelser från verkligheten och sångerna är formade i en lite hemmasnickrad modell.

Många är de ord som man aldrig, vare sig förr eller senare, kommer att höra i en popsång men under vardagens alla trivialiteter som är noterade av textförfattaren och professorn Bo Åkerström, finns ofta någonting som letar sig längre in - som i “Pianot” eller i enskilda rader som “jag lägger mig med min bok tills tabletterna tar”. Skivan var visserligen redan inspelad när pandemin bröt ut men det diskreta vemodet över livets ofta rätt futtiga gång passar bra just nu.

Bästa låt: Klasskamraten

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.