• idag
  22 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Project Cars 3 - Roligare än verkligheten

Spel
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Project Cars 3

Windows/Xbox One/PS4
Slightly Mad Studios
Åldersmärkning: 3

Bilspel är en ganska klurig genre att skriva om. Det handlar så mycket om körkänsla, vilket kan vara svårt att riktigt beskriva i ord, utöver att något helt enkelt känns rätt. Men Project Cars 3 gör just det – det känns rätt. Det har en elegans och en mjukhet på körbanan som gör det till ett sant nöje att leka med spelets många bilar på de ännu fler racingbanorna.

Den som väntar sig en superstrikt simulator kan säkert bli besviken, för Project Cars 3 har vissa arkadtendenser. Jag har ingenting emot det, då jag bryr mig mindre om realism och mer om att spelet faktiskt är kul, och att bilarna känns sköna att köra. Det är samma sak med sportspel, för min del. Jag är inte ute efter detaljerad realism, utan efter en känsla av autenticitet. Upplevelsen ska vara genuin, oavsett om den gestaltar vår i ärlighetens namn rätt tröttsamma verklighet fullt ut.

Med det sagt så är naturligtvis inte Project Cars 3 heller ett arkadspel av gammaldags Outrun-snitt. Det kräver sin förare, och du kan inte bara gasa på och hoppas på det bästa. Det är fortfarande en racingsimulator i grund och botten, om än en ganska lättillgänglig sådan.

Jag föredrar att spela karriärläget, men multiplayerdelen är nog det som kommer att erbjuda störst livslängd för de flesta racingfantaster. Project Cars 3 är en robust bilsimulator som lutar lite mer åt underhållning än realism. Till syvende och sist är det trots allt meningen att det ska vara roligt att köra bil väldigt snabbt, och där levererar Slightly Mad Studios med den äran.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.