Hoppa till huvudinnehållet

Glädje när gränsen öppnas igen – "det är mycket glada miner här"

Publicerad:
Torbjörn Swartz, vd Gränsköp Värmland AB.
Torbjörn Swartz, vd Gränsköp Värmland AB. Foto: Helena Karlsson

– Äntligen! Det var på tiden, säger Torbjörn Swartz, vd för Gränsköp Värmland.

I Maximatbutikerna i Västvärmland förbereds nu för en rusning av norska kunder.

Norska regeringen har nu beslutat att ta bort inresekarantänen till ett antal regioner i Sverige, däribland Värmland, rapporterar TT.

Norge öppnar för sex svenska regioner

Ett besked som tas emot med glädje i Västvärmland.

– Det är mycket glada miner här, det här ska bli kul, säger Torbjörn Swartz, vd för Gränsköp Värmland.

– Vi är direkt beroende av att gränsen är öppen, så är det bara. Man blir extra varm i bröstet när man ser glädjen hos de anställda när vi återtar permitteringar och alla kommer igång och jobbar och börjar fylla varor.

Nu laddas det i Maximatbutikerna i Charlottenberg och Töcksfors inför helgen. Inresekarantänen tas bort midnatt, natt mot lördag.

– Vi har legat väldigt lågt på kött och färskvaror. Det har vi köpt in för fulla muggar både i går och i dag, säger Torbjörn Swartz.

Daniel Schützer (S) är kommunalråd i Årjäng:

– Det är klart att vi gått och väntat på det här, så det är positiva känslor. Man vill verkligen tacka värmlänningarna som skött det här med smittan så bra att vi fått ner siffrorna igen. Sedan gäller det att alla förstår att vi måste hålla i och hålla ut ännu ett tag så att det håller i sig också.

– Nu gäller det att vi inte blir coronatrötta utan orkar fortsätta att sköta oss.

Hur viktigt är det att det blir mer som vanligt kring gränsen?

– Det är jätteviktigt. Vi är en region, gränsen har alltid varit öppen. Både de sociala relationerna och näringslivet har ett upptagningsområde som går rätt över gränsen, säger Daniel Schützer.

Artikeltaggar

ÅrjängCharlottenbergEkonomiNyheterTöcksforsTorbjörn Swartz

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.