Hoppa till huvudinnehållet

Solmässan blir av - trots corona

Publicerad:
Maria Fallström Foto: Jonas Klint

Värmlands solmässa fick ställa in i april, när coronalarmet lamslog hela mötesbranschen. Men nu blir den av - fast i coronaanpassad form.

Det är fjärde året för Värmlands solmässa, som samlar företag och andra intresserade inom solenergibranschen.

– Förra året kom 500-600 personer, säger Maria Fallström, som med sitt kommunikationskonsultföretag Mafalls AB arrangerar mässan tillsammans med Karlstadsföretaget Sustainacon. Medarrangörer är föreningen Hållbart byggande i Värmland och huvudsponsor är Glava energy center.

Anpassad form

För att kunna anordna mässan har arrangörerna varit tvungna att anpassa formen.

– Vi har begränsat antal besökare och delat upp dagen i tvåtimmarspass med möjlighet till tidsbokning.

Nöjesfabriken

Mässan äger rum på Nöjesfabriken i Karlstad på torsdag den 3 september. Temat är solenergi, laddning, lagring och elfordon. Mässan är ett tillfälle för fastighetsägare och intresserade privatpersoner att träffa företagare i branschen och få mer kunskap om hur man skaffar solpaneler, laddstolpar, batterilager, hur man söker tillstånd och bidrag med mera.

– Vi har 24 utställare och 18 föredragshållare, bland annat från Elsäkerhetsverket, länsstyrelsen och Energimyndigheten

Mässan invigs av Värmlands landshövding Georg Andrén.

Artikeltaggar

ElsäkerhetsverketEnergimyndighetenGeorg AndrénGlava Energy centerKarlstadNäringslivNöjesfabriken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.