Hoppa till huvudinnehållet

Bättre coronaavstånd på bussen

Publicerad:
Mathias Lindgren är trafikchef tätort på Karlstadsbuss. Han vill uppmana alla som har möjlighet att resa på tider utanför skolornas rusningstider. Foto: Tommy Andersson

När skolorna drog i gång för ett par veckor sedan kunde NWT konstatera att det inte alltid hölls säkert avstånd på bussarna i Karlstad.

– Generellt sett är det bättre nu, säger Mathias Lindgren trafikchef tätort.

De kundvärdar som haft till uppgift att guida passagerare så att det inte blir för mycket folk på bussarna, drogs in på försök i måndags.

– Vad jag har hört har det gått bra, säger Mathias Lindgren.

Sedan en vecka tillbaka gäller vintertidtabell.

– Nu kör vi allt vi kan.

Så här såg det ut när skolorna startade. Viktor Andersson, Marcus Liviken och Tobias Renström tog bussen till Nobelgymnasiet. "I mesta laget", bedömde  då Mathias Lindgren trängseln. Arkivbild
Så här såg det ut när skolorna startade. Viktor Andersson, Marcus Liviken och Tobias Renström tog bussen till Nobelgymnasiet. "I mesta laget", bedömde då Mathias Lindgren trängseln. Arkivbild Foto: Lisa Olaison

De turer där det kan bli trångt är de som passerar gymnasieskolorna mellan halv åtta och halv nio på morgonen, och mellan klockan tre och fyra på eftermiddagen.

Väljer Rudsvägen

– Från Sundsta- Älvkullen är det nu fler elever som väljer att gå till Rudsvägen där det går betydligt fler bussar, säger Mathias Lindgren.

Det händer att passagerare får vänta på nästa buss när chauffören bedömer att det är fullt.

– Det har inte varit mycket synpunkter på det. Generellt sett fungerar det bra.

Artikeltaggar

CoronavirusetKarlstadMathias LindgrenNyheterTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.