Hoppa till huvudinnehållet

Så blir Hammarös nya förskola

Publicerad:
Så här ska nya förskolan på Mörmoområdet se ut när den är klar.
Så här ska nya förskolan på Mörmoområdet se ut när den är klar. Foto: Illustration: Mondo arkitekter

Det stora skolpusslet fortsätter att läggas på Hammarö. Nu inleds bygget av Mörmoskogens förskola med plats för 180 barn.

Den ska vara klar för inflyttning i slutet av 2021.

Nybyggena avlöser varandra.

I februari påbörjades bygget av nya förskolan på Anneberg och månaden efter återuppbyggnaden av nedbrunna Götetorps skola.

På tisdagen markerades starten för bygget av Mörmoskogens förskola på Mörmoområdet. Byggnaden blir nästintill en kopia av förskolan som byggs på Anneberg: 12 avdelningar med plats för 180 barn.

Förskolan byggs i två plan med tre sammankopplade huskroppar.

– Vi har tryckt på känslan av det lilla i det stora, säger Björn Svantesson, chef för bildningsförvaltningen.

Mörmoskogens förskola kommer att ersätta gamla Götetorps förskola, men den innebär också att kommunen kan göra sig av med förskolemoduler som används på andra håll.

Kommunen har avsatt 110,9 miljoner kronor till bygget av förskolan som får ett stort produktionskök. Det ska förse andra förskolor i kommunen med mat och även kunna användas vid extraordinära händelser.

I december 2021 ska förskolan stå färdig för inflyttning.

Så lägger Hammarö skolpusslet

Även när det här bygget är igångsatt återstår skolprojekt på listan innan det stora pusslet är färdiglagt.

– Tanken är att Mörmoskolan 7-9 ska flytta in i Hammarö utbildningscenter. De huserar just nu i paviljonger sedan de flyttade ut ur den fuktskadade skolan, säger Björn Svantesson.

– Det arbetet ska komma igång så snart som Götetorps skola och förskola flyttat ur Hammarö utbildningscenter.

Kommunalrådet Bosse Henriksson (M), förvaltningschef Björn Svantesson och Jens Meyer (MP) tog första spadtaget tillsammans med barn från några av Hammarös förskolor.
Kommunalrådet Bosse Henriksson (M), förvaltningschef Björn Svantesson och Jens Meyer (MP) tog första spadtaget tillsammans med barn från några av Hammarös förskolor. Foto: Hammarö kommun

Artikeltaggar

Björn SvantessonFörskolorHammaröHammarö kommunNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.