Hoppa till huvudinnehållet

Svenska Truckers Kristallenvinnare – Elin, 22: "Jag är bara jättetacksam"

Publicerad:
Elin Klar, 22 år, medverkar i realityprogrammet Svenska Truckers som vann pris på Kristallengalan den 27 augusti.
Elin Klar, 22 år, medverkar i realityprogrammet Svenska Truckers som vann pris på Kristallengalan den 27 augusti.

På Kristallengalan den 27 augusti vann Svenska Truckers Årets realityprogram och slog då bland annat Renées Brygga och Wahlgrens Värld i samma kategori. Programmet handlar om lastbilschaufförers vardag och en av dem som medverkar är Karlstadbon Elin Klar som NWT tidigare har berättat om.

Hur känns det att programmet har vunnit?

– Det känns jättebra, det är helt sjukt faktiskt. Jag trodde inte det, men tydligen så var det väldigt populärt, säger Elin Klar.

Vad har du fått för respons på programmet?

– Det har varit jättemycket positiva reaktioner. Eftersom jag var så ny på mitt jobb och verkligen vågade visa hur det är att vara ny på jobbet inom ett så här tungt jobb.

Men all respons har inte varit positiv.

– Mestadels positivt, men i början var det mycket negativt från såna som tror att de kan allt. Som ”aa men så där kan hon inte göra, hon borde stanna hemma och laga mat istället, tjejer ska inte köra lastbil, det där kommer hon aldrig klara”. Men tji fick de, säger hon och skrattar.

Elin Klar berättar att det är många som har hört av sig till henne. De undrar bland annat hur det går för henne i dagsläget och hur de själva kan bli behöriga lastbilschaufförer.

– Jag tycker det är jättekul, speciellt att det är så många tjejer som hör av sig.

Hur känns det att se sig själv på tv?

– Det var jättekul och nu när jag är mer erfaren så sitter jag och tänker, men varför gjorde jag så där, varför gjorde jag det inte lättare för mig?, säger hon med ett skratt.

Elin Klar har också känt stöttning från familjen, som tycker att det är bra att hon vågar visa verkligheten och att det är roligt att hon fått så bra respons.

– Jag är bara jättetacksam över att folk röstade och att det har varit så populärt. Och jag hoppas innerligt att fler tjejer börjar söka till lastbilsyrket, för vi behövs något så fruktansvärt.

Artikeltaggar

FordonKarlstadKristallenLastbilarNöje/KulturRealityserieTV3Viafree

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.