Hoppa till huvudinnehållet

Eva Dahlgren - I vemodet vilar ett hopp

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Ett komplext känsloregister där livets resa får växa i ett ljudlandskap som är både intimt och stort. När Eva Dahlgren släpper Evalution är känslorna nära.

Hon har jobbat fram låtarna ensam i sin studio för att sedan tillsammans med producenten Johannes Berglund – som bland annat arbetat med The Knife, Amason, och Jenny Wilson – låtit dem få vingar som spänner mellan sorg och ljus i ett poetiskt skimmer.

I Den jag är, där Jocke Berg gästar, sjunger Dahlgren “Och alla haven i alla vågor” och fångar i de orden albumets kropp. Dels sett till stämning, ett stort och okänt hav men också i meningen med hennes texter och skapande, det finns ingen tydlig riktning utan en öppen och ärlig plats för lyssnaren att själva ta in och tolka. Det gör Evalution till både något fint att ta in men också en aningen svävande, vilket kan lämna en känsla av att det inte riktigt tar tag rakt igenom.

Bästa låt: En liten sång om flykt

Artikeltaggar

Eva DahlgrenJenny WilsonMusikRecensionSkivor