Stoppa A-traktorerna – sänk körkortsåldern!

Insändare
PUBLICERAD:
Signaturen "Bilist som tappat tålamodet" har ett radikalt förslag för att få bort A-traktorerna från vägarna.
Foto: Thony Liljemark
Jag är säkert inte den enda trafikanten som totalt ”tröttnad” på alla dessa fordon av typ A-traktorer som framförs på våra allmänna vägar i snigelfart och fullständigt blockerar trafiken.

Mängder av denna typ av farkoster tycks också öka i en allt snabbare takt.

Nu skall man ju också kunna modifiera nya bilar till reglerna kring A-traktor, vilket till min förskräckelse redan börjat synas i trafiken i en allt större omfattning. Stora nya Suvar har byggts om och försetts med orange varningsskylt på bakluckan, som varnar för långsamt fordon.

Det kan inte vara långt borta förrän första omkörningsolyckan äger rum, då en frustrerad bilist tröttnat på köbildningen och chansar med en omkörning i ett icke optimalt läge.

Samhället lägger årligen ned stora pengar varje år på att bygga bort potentiella olycksrisker i trafiken och skapa effektivare transportvägar, vi pratar om nollvision i antal döda, mitträcken mm. Den lavinartade utvecklingen av antalet av typ A-traktorer på allmänna vägar kan på inget sätt vara förenligt med något av detta.

Vakna politiker och gör något.

Ett radikalt förslag om ni inte vågar förbjuda A-traktorer och mopedfordon på allmän väg – sänk körkortsåldern till 16 år samtidigt som det införs ett totalförbjuds för att framföra A-traktorer och liknade fordon på allmän väg.

Något måste göras - Agera nu!

Bilist som tappat tålamodet

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.