Hoppa till huvudinnehållet

Ny gymnasieskola till Karlstad

Publicerad:
En ny gymnasieskola ska startas i Karlstad. Genrebild. Bildcollage. Foto: Håkan Strandman

En ny gymnasieskola planeras att startas till höstterminen 2021. Utbildningsföretaget Lärande i Sverige, som driver Realgymnasiet, växer och ska nu starta en ny skola i centrala delarna av Karlstad.

Realgymnasiet erbjuder olika programfördjupningar inom naturbruksprogrammets inriktningar djurvård, hästhållning och naturguide.

– Det känns helt fantastiskt att starta upp en ny gymnasieskola i Karlstad. Vi har ett starkt engagemang hos våra lärare som många gånger själva har arbetat inom de inriktningar de undervisar i. Att vara med och ge ungdomar i regionen ännu bättre förutsättningar att nå dit de vill i framtiden, känns väldigt bra, säger Patrik Wigelius, etableringschef för Lärande i Sverige

Sedan tidigare driver Lärande i Sverige 17 gymnasieskolor runt om i landet. Bland annat i Örebro, Stockholm och Västerås.

– Nu ser vi verkligen fram emot att ta emot våra nya elever och personal på skolan nästa höst. Vi hoppas att vi kommer att bidra positivt till Karlstads utveckling, säger Patrik Wigelius.

Artikeltaggar

KarlstadNyetableringarSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.