Hoppa till huvudinnehållet

Kraftigt berusad gick mitt på E45 och försökte stoppa bilar

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen fick på torsdagskvällen skyndsamt ta hand om en kraftigt berusad man i 35-årsåldern som gick mitt på E45 i höjd med Bjälverud i Sunne kommun och försökte stoppa bilar genom att vifta åt förarna.

– Det var flera personer som ringde in till oss. En av dem hade dessutom plockat upp mannen för att köra honom. Men han hade blivit så otrevlig att han fick lämna bilen, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Efter att ha blivit avsläppt fortsatte mannen med att försöka stoppa andra bilister på Europavägen för att om möjligt få en ny skjuts – en sysselsättning som medförde stor fara för honom själv.

Och ny skjuts fick han – denna gång av polisen som plockade upp honom och tog med honom för tillnyktring.

Mannen omhändertogs enligt LOB – lagen om omhändertagande av berusade personer.

Mannen misstänks inte för något brott.

Artikeltaggar

BjälverudBrott & blåljusChristina HallinFylleriLobSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.