Hoppa till huvudinnehållet

Två nya coronafall rapporterade – närmar oss Norges gräns

Publicerad:
Ett team som testar patient för covid-19 (Arkivbild). Foto: Matthias Schrader

Region Värmland rapporterar två nya smittade på tisdagen.

Samtidigt vårdas fyra patienter med covid-19 på sjukhus i länet – vilket är en mindre än på måndagen.

Totalt har 1 169 fall bekräftats i länet.

I måndags rapporterades 13 nya fall efter helgen. I dag konstaterades bara två nya fall. Hundra personer exakt har testats det senaste dygnet, dock inga genom egenprovtagningar.

Tre av länets covid-19-patienter som får sjukhusvård ligger på CSK. Ingen av dem iva-vård på sjukhuset.

En patient får intensivvård på sjukhuset i Torsby, medan ingen patient med covid-19 vårdas på sjukhuset i Arvika, som på måndagen hade en patient.

Under de senaste två veckorna har Värmland drygt 26 bekräftade fall per 100 000 invånare. Det är fortfarande ett antal fall ner till Norges gräns – på 20 bekräftade fall per samma invånarantal och tidsperiod – men samtidigt ligger vi bättre till än på måndagen.

Här är en sammanfattning på vad som skett sedan den 28 februari:

Läs mer:

Elin, 37, har varit sjuk i covid-19 i fyra månader: Det blev bara värre och värre78-årige Arne låg på iva i fem veckor: "Många trodde att jag inte skulle klara mig"Inifrån viruskriget på CSK-intensiven: "Det går ofta väldigt snabbt"Tio värmlänningar: Vi har haft covid-19 – och så sjuka blev viDe utgör majoriteten av länets dödsfall i covid-19: "Vi förstår inte varför"Här bodde de som dött i pandemin – en kommun sticker ut rejältTårar och ilska när personalen rasar mot Region Värmland: "Ett pinsamt hån"Ulf, 54, kämpade på iva – patienter dog i corona bredvid honomStatistik: Så många bekräftade coronafall har Värmland"Kris" och "mirakel" – så har viruset slagit mot Värmland

Artikeltaggar

CoronavirusetRegion VärmlandSjukvårdVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.