Hoppa till huvudinnehållet

Region Värmland ska lämna stabsläge i september

Publicerad:
Region Värmland återgår till normalläge. Foto: Tommy Andersson

Region Värmland går ner i normalläge från och med första september.

Detta efter att ha varit både i stabsläge och förstärkningsläge under pandemin.

– Det har man bestämt, säger Eva Dahlén, sjukvårdsledare i Torsby.

I våras gick Region Värmland upp i stabsläge, och sedan förstärkningsläge på grund av pandemin och för att covid-19 slog hårt mot länets sjukvård.

I mitten på juli gick Region Värmland återigen ner till stabsläge igen. Nu, från och med första september, är planen att återigen övergå till så kallat normalläge, enligt Eva Dahlén.

Två nya coronafall rapporterade – närmar oss Norges gräns"Vi följer aktuella rekommendationer"

– Det innebär inte att det blir normalt igen som tidigare, utan det innebär att det blir så normalt som det kan bli med corona, säger hon.

Under dagen har områdesledning i Region Värmland haft möte om hur sjukvården ska planera hösten.

– Där har vi diskuterat hur vi ska gå över till normalläge. Att komma i gång med operationer och planerad mottagning och så vidare, för där ligger vi efter. Det är vårt stora arbete: att komma igång och komma ikapp i höst.

Men detta kommer att fortsatt ske under strikta och säkra former, säger hon.

– Vi ska fortsatt hålla distans och ha hög säkerhet. Och vi vet att det troligen kommer något – om vi har tur – mindre utbrott av corona och då måste vi ha beredskap för det. Vi får köra på två spår hela tiden, men vi ska klara detta, säger hon.

Artikeltaggar

CoronavirusetRegion VärmlandVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.