Hoppa till huvudinnehållet

Haidar lämnar superettanklubben: "Fick inte lön i tid"

Publicerad:
Govend Haidar, här i KBK, är klar för Nyköping.
Govend Haidar, här i KBK, är klar för Nyköping. Foto: Fredrik Karlsson

Tidigare Degerfors-, Karlstad BK- och Carlstad United-spelaren Govend Haidar har gjort klart med en ny klubb.

Haidar lämnar AFC Eskilstuna efter bara sju matcher och har skrivit på för division 1-laget Nyköping.

– Det känns skönt, säger Govend Haidar.

På de sju superettanmatcherna han gjorde för AFC blev det ett mål. Men någon fortsättning blir det alltså inte för Govend Haidar som istället skrivit på för Karlstad Fotbolls seriekonkurrent Nyköping BIS.

Men det blev inte uppbrottet han hade hoppats på från AFC Eskilstuna.

– Det blev inte som jag hade hoppats på. AFC har ekonomiska problem så de betalade inte ut lönen i tid. Jag snackade med sportchefen och han sa att klubben inte hade pengar att betala ut lönerna, så då bestämde jag mig för att bryta kontraktet enligt en klausul jag hade.

Har du fått ut lönen än?

– Ja, jag har fått allt. Men det kändes bättre att försöka hitta en ny klubb när läget var som det var i klubben. Jag pratade med tränaren när det var klart och han sa att han var nöjd med vad jag hade presterat.

"Ett steg längre"

Nya klubben blir alltså Nyköping i division 1 norra.

– De hörde av sig och var intresserade. Jag tänkte ett steg längre den här gången – elitfotboll och superettan är roligt men Nyköping kom med ett bra erbjudande. Jag ser fram emot att spela där.

– Govend är en spelare som kommer ge oss konkurrens på en position som ska hota offensivt. Att alla referenser vi tagit på honom talar om en trygg och bra kille gör att han känns perfekt för vår grupp i detta läge, säger Patrik Berglin, klubbchef i Nyköpings BIS till klubbens hemsida.

Lagets tränare Suad Gruda är nöjd med sitt nyförvärv:

– I Govend får vi kvalitet som kan bli helt avgörande i vår strävan om nytt kontrakt i ettan. Han kan användas på båda sidor offensivt och ger mig som tränare ännu fler intressanta alternativ, säger Suad Gruda.

26-åringen, som är fostrad i Carlstad United, är spelklar redan till helgen när Nyköping möter Gefle IF.

Artikeltaggar

AFC EskilstunaFotbollGovend Haidar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.