Hoppa till huvudinnehållet

Vinster för Horpestad och Jepson

Publicerad:
Tom Horpestad fick segerdefilera på Axevalla.
Tom Horpestad fick segerdefilera på Axevalla. Foto: Elinor Thuresson

Såväl Carl Johan Jepson som Tom Horpestad fick segerdefilera när Axevalla startade upp sin höstsäsong under måndagskvällen.

Jepsons segergods var Alfredo Sauce, hämtad från Eric Martinssons formstarka stall. I fredags tog Axevallatränaren tre triumfer på Färjestad och nu visade Alfredo Sauce fina takter inför höstsäsongen. Trots att hon fick arbeta på utan rygg i tredjespår de sista 600 meterna krigade hon sig till seger.

Tom Horpestads Monbaleno tog årets första triumf i tionde starten. Från innerspår bakom bilen blev hon snuvad på ledningen av Gloria Sisu, men då den sistnämnda galopperade i första kurvan var det bara för Horpestad att köra rakt fram. Gloria Sisu tappade massa mark, men gick en strålande upphämtning och var bara en och en halv längd ifrån Monbaleno i målgången.

Ulf Stenströmers V75-bekanting Victory Road vann sin comeback i lag med Ulf Ohlsson. I en galoppfylld inledning hittade hästen till tät och gick undan till säker vinst.

Dubbelt upp för Kevin Oscarsson. Dels med Diana Olssons Bolt Challenger i ungdomsloppet och därtill med pappa Jims Dame de Tailleur som avlade maiden i ST:s Unghäserie. Magnus Jakobsson-tränade Global Bienvenue stred strongt på utsidan, men kom inte förbi.

Artikeltaggar

AxevallaCarl Johan JepsonTom HorpestadTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.