Hoppa till huvudinnehållet

Sunne får ny kulturutvecklare

Publicerad:
Gunilla Hallgren är Sunnes nya kulturutvecklare.
Gunilla Hallgren är Sunnes nya kulturutvecklare. Foto: Bengt Krönström

Gunilla Hallgren är Sunnes nya kulturutvecklare.

– Som kulturutvecklare vill jag skapa en arena för möten under prestigelösa former, som jag tror kan ge nya spännande samarbeten och infallsvinklar, säger Gunilla Hallgren.

Under våren har organisationen på kulturenheten genomlysts för att finna vilka behov som finns. En workshop genomfördes med lokala kulturutövare där drygt 50 personer som arbetar med kultur deltog.

De fick ge sin syn på vad de tycker är viktigast för att utveckla kulturen i Sunne kommun. Kulturenheten har också samtalat med de större kulturaktörerna för att samla in deras behov och synpunkter.

– Vi har lagt stor vikt vid att forma en organisation som ska sätta våra kulturbärare och deras initiativ i centrum. Vårt jobb på kommunen är att göra det så enkelt som möjligt att utöva kultur här, säger Kristina Lundberg via pressmeddelande.

Kulturarbetet i Sunne fokuserar på fyra ben. Biblioteket, Kulturskolan, Skapande skola och Kulturutveckling. Tanken är att kommunen ska göra det möjligt för kulturbärarnas uttryck att synas, träffas och växa.

"En kulturutvecklare behöver lyssna på behoven och se till att bredd såväl som spets avspeglas i det vi gör. Det ska finnas många olika sätt att komma i kontakt med kulturen. Vi vill ha låga trösklar in för den som kanske känner att kultur är främmande och konstigt. Kultur är alltid viktig, men viktigare än någonsin som stöd i tider av osäkerhet", står det i pressmeddelandet.

Gunilla Hallgren tillsammans med Kristina Lundberg, Kultur- och näringslivschef.
Gunilla Hallgren tillsammans med Kristina Lundberg, Kultur- och näringslivschef. Foto: Dan Enwall

Ny kulturutvecklare

Sunnes nya kulturutvecklare är Gunilla Hallgren.

– På ytan kan det kanske verka som att vi kulturutövare lever i olika världar vad gäller konstformen i sig, ekonomi eller uppmärksamhet i media, som exempel. Vi har dock en stor gemensam nämnare och det är kärleken och passionen för hantverket, säger Gunilla.

Gunilla har arbetat som frilansande sångerska under hela sitt vuxna liv och har många års erfarenhet av kulturarbete i Sunne kommun.

– Som kulturutvecklare vill jag skapa en arena för möten under prestigelösa former, som jag tror kan ge nya spännande samarbeten och infallsvinklar, avslutar Gunilla Hallgren.

Arbetet med kulturutveckling styrs av kulturplanen som ska uppdateras under hösten.

Artikeltaggar

BiblioteketGunilla HallgrenKristina LundbergKulturskolanNöje/KulturNyheterSunneSunne kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.