Hoppa till huvudinnehållet

Lyvån har huvudroll i ny reklamfilm

Publicerad:
Lyvån Lidén framför stora skåpbilar med inspelningsutrustning som tar upp utrymme utanför inspelningsplatsen
Lyvån Lidén framför stora skåpbilar med inspelningsutrustning som tar upp utrymme utanför inspelningsplatsen Foto: BO BERGGREN

Coronapandemin satte käppar i hjulet för hennes världsrekordförsök. Men Degerforstjejen Lyvån har knappast legat på latsidan sen dess. Nu kan hon än fler pi-decimaler och har dessutom gjort sin första huvudroll i en reklamfilm.

I mars skulle hon ha deltagit i ett världsrekordförsök på Tekniska museet i Stockholm genom att rabbla drygt 400 pi-decimaler. På grund av coronapandemin ställdes evenemanget kring Pi-dagen in.

Men Lyvån Lidén, som sedan dess hunnit bli sex år, har inte legat på latsidan. Hon har tränat in än fler decimaler i talet där de flesta kort och gott kan 3,14.

I en film som finns på Youtube kan man se henne rabbla 600 decimaler i talet som används i geometri och utgör förhållandet mellan en cirkels omkrets och diameter, Pi eller Arkimedes konstant.

- Nu väntar Lyvån bara på ett tillfälle att försöka sig på världsrekordet för 6-åringar i att räkna upp pi-decimaler utantill, avslöjar hennes mamma Letlet Lidén.

Reklamfilm

I sommar har Lyvån också fortsatt med sin talang inom skådespelarkonsten, då hon haft sin första huvudroll i en reklamfilm. Filmen kommer sändas i tv, på internet och digital utomhusreklam i Sverige, Finland och Norge. Producent är Lars Nordenson vid produktionsbolaget Bleck Film AB och det är reklam för detaljhandelsföretaget Clas Ohlson.

Lyvåns mamma var med och assisterade Lyvån under de två inspelningsdagarna i mitten av augusti i och kring en villa i Stockholm och hon beskriver det som roliga, men intensiva dagar.

Enligt Letlet Lidén så var Bleck Film noga med att följa Arbetsmiljöverkets bestämmelser under inspelningen. Minderåriga Lyvån fick därför arbeta ett begränsat antal timmar utan avbrott och hade två stand-in, eller inhoppare, så att när hon exempelvis bara skulle visa sina händer så var det någon av stand-in-tjejernas händer som filmades.

Fler roller

Tidigare i sommar gjorde hon också reklamfilm för Parken zoo i Eskilstuna, vilken visas på internet. Där är hon en besökare, tillsammans med sin mamma, som också syns i bild, som överlycklig springer runt och tittar på olika djur i parken.

Hon har annars, som läsarna vet, deltagit i ett par kortfilmer och har även mindre roller i två kommande produktioner; julspecialen av den mycket populära tv-serien "Vår tid är nu", där hon har rollen som dotter till huvudrollskaraktären Nina Löwander, och tv-serien "Huss", där hon spelar dotter till Kalle, en poliskollega till huvudkaraktären. – Huss är den fristående fortsättningen på Irene Huss, med Karin Franz Körlof i huvudrollen som Irene Huss' dotter Katarina Huss, nyexaminerad polis. Serien har ännu inget fastställt premiärdatum. Men premiären blir på Viaplay. Efter det ska Huss visas även på Kanal 5. I Tyskland ska den visas på ZDF, berättar Lyvåns pappa Lasse Lidén.

Som tidigare sysslar Lyvån också med idrott och tränar med Karlskoga Friidrottsförening. Men på grund av pandemin har det nu inte blivit några tävlingar.

Läs även:

Artikeltaggar

Clas OhlsonDegerforsLyvån LidénMarknadsföringNyheterPiVärldsrekord

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.