Hoppa till huvudinnehållet

Leksands stjärna avstängd efter storbråket – Widerström klarar sig

Publicerad:
Pontus Widerström, här i bråk med Örebros Linus Öberg.
Pontus Widerström, här i bråk med Örebros Linus Öberg. Foto: JOHAN BERNSTRÖM

Leksands Otto Paajanen stängs av efter en fight med FBK:s Pontus Widerström när lagen gjorde upp i Strömstad. FBK-forwarden slipper dock undan bestraffning.

Paajanen fick en rejäl knuff av Widerström och tappade humöret. Efter ett kort, men intensivt, slagsmål fick båda spelarna lämna isen.

Leksands finländare får nu ett längre straff än så och stängs av fram till 3 september.

Anledningen? Han slängde handskarna medan Widerström behöll sina på genom hela fighten.

– Jag visste inte att man fick större bestraffning för att kasta handskarna i svensk hockey. Jag har spelat hela min karriär i Finland och där är det inte så. Det var inte jag som startade bråket och jag ville inte slåss, säger Paajanen i ett yttrande till disciplinnämnden.

Själva skriver nämnden:

"Det är utrett att Otto Paajanen har utdelat slag, utan handske, mot en motspelares huvud. Slagsmål är inte accepterat inom svensk ishockey och det åligger spelare att vara medveten om gällande regelverk. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en kortare avstängning".

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyLeksands IFPontus WiderströmSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.