Hoppa till huvudinnehållet

Hagström första kvinnliga kommunalrådet i Grums

Publicerad:
Malin Hagström (S) blir Grums kommuns första kvinnliga kommunalråd. Hon tillträder på posten vid årsskiftet.
Malin Hagström (S) blir Grums kommuns första kvinnliga kommunalråd. Hon tillträder på posten vid årsskiftet.

Malin Hagström utsågs på måndagskvällen till nytt kommunalråd i Grums av Grums arbetarekommun. Hon blir därmed den första kvinnan på posten i kommunen.

– Det känns jättekul och väldigt hedrande.

Malin Hagtröm var valberedningens enda kandidat som efterträdare till det nuvarande kommunalrådet Leif Haraldsson (S) som lämnar sitt uppdrag efter sex år.

Hon är en rutinerad politiker som i dag är ordförande i Socialdemokraterna i Grums, en post som hon har haft sedan 2015.

Malin Hagström är bland annat även kommunstyrelsens första vice ordförande och ordförande i utbildnings- och omsorgsutskottet. Nu tar hon snart över som kommunalråd och det som den första kvinnan någonsin i Grums.

– Jättekul, väldigt hedrande och spännande. Jag vill fortsätta den utvecklingen som Leif Haraldsson och Socialdemokraterna har bedrivit de senaste åren.

– Det handlar om att satsa vidare på skolan och förskolan, äldrevården, utveckla företagsklimatet och folks hälsa och välmående, säger Malin Hagström.

Uppväxt i Edsvalla

Hon är 38 år och är uppväxt i Kristinehamn och Edsvalla.

– Jag engagerade mig politiskt för mina barns skull och för att de skulle få en bra uppväxt och framtid. Det känns fantastiskt att nu få förtroendet att leda Grums kommun.

– Det gläder oss att vi genom Malin Hagström får kommunens första kvinnliga kommunalråd. Hon tillträder vid årsskiftet, säger valberedningens ordförande Inge Karlsson.

– Malin Hagström är en väldigt lämplig ersättare. Hon är väl insatt i alla politiska frågor. Det är modigt att hon vågar ta utmaningen att bli kommunalråd. Det var dags för en kvinna nu, säger Leif Haraldsson.

Artikeltaggar

EdsvallaGrumsGrums kommunKristinehamnLeif HaraldssonMalin HagströmPolitikSocialdemokraterna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.