Hoppa till huvudinnehållet

C.M.T.Queen Bee ohotad på vass tid

Publicerad:
C.M.T.Queen Bee var ohotad tillsammans med sin tränare Mikael J Andersson i V65-3 på Färjestad.
C.M.T.Queen Bee var ohotad tillsammans med sin tränare Mikael J Andersson i V65-3 på Färjestad. Foto: Lennart Kihlman

Mikael J Andersson har ett lovande sto i fyraåriga C.M.T.Queen Bee.

Under fredagen gjorde hon sitt livs sjätte start och vann på tiden 13,3 över kort distans med voltstart.

– Jag hoppas att hon ska räcka i stoloppen på lördagar framöver, säger Mikael J Andersson.

Efter fredagens start har C.M.T.Queen Bee vunnit i hälften av sina sex starter och hon har visat att hon går från alla positioner.

Den här gången hade hon ett innerspår i voltstart och därmed var Anderssons taktik given och C.M.T.Queen Bee svarade ut Global Black Money i spetskampen.

Magnus Jakobsson gick sedan ner i rygg och gjorde ett försök att utmana till slut, men C.M.T.Queen Bee var överlägsen och stack undan med hela åtta längder via 10,4 det sista halvvarvet.

Den första gången som hon var ute på kort distans vann hon på den fina tiden 13,3.

– Det är en väldigt fin motor i den här hästen och det finns mycket kvar att göra i utrustningen, hon tävlar till exempel med fyra järnskor fortfarande. Jag hoppas att hon ska räcka i stoloppen på lördagar framöver. Vi skyndar långsamt med henne och nästa start är inte planerad än, berättar Mikael J Andersson.

Fyrling av Jepson

Travdagen dominerades annars av Carl Johan Jepson som fick segerdefilera hela fyra gånger, varav tre gånger med hästar som tränas av Eric Martinsson.

I V65-1 skrällde Jepson när han vann med Bacchus L.I. Loppets favorit Giordana Soa kom planenligt till ledningen men fick inte vara i fred och det blev en hård slutduell. Bacchus L.I. såg in i det längsta ut att bli fast, men när Alfredo di Stefano galopperade på upploppet kom luckan och han hann fram till målfotoseger.

Det är Eric Martinsson som tränar och det gör han även med Stepping Moneyboy, som Jepson vann V65-5 med. Här blev det en lätt seger när Stepping Moneyboy fick bestämma i spets.

Den tredje segern för Jepson med en häst som tränas av Eric Martinsson kom i det nionde och sista loppet där Chivas L.I. fick en perfekt lucka från rygg ledaren i den sista kurvan och avgjorde lätt.

Carl Johan vann även med Bengt Berg-tränade Zenato, som därmed tog sin andra raka seger. Från tredje par utvändigt fick Zenato attackera för fullt in i den sista kurvan och han avgjorde säkert mot en tapper Uppsala Wise As.

Björn Goop vann två lopp.

Han inledde med debutanten The Eagle, med den guldkantade stammen Bold Eagle–Kinshasa, som vann utan problem från spets.

Den andra segern kom med Aper Mede S.M., som i V65-4 följde med i rygg på Rushlight Face från tredje par utvändigt och sedan avgjorde med lätthet på upploppet.

Vass treåring

En av dagens absoluta toppar var den andra V65-avdelningen där Susanne Richter-tränade treåringen Bandito Gar spetsvann på tiden 13,8 över medeldistans trots att aktionen inte var perfekt.

Uppfödaren vill att vi kommer ner till det italienska derbyt men det är inte bestämt än hur vi gör. I jobben matchar Bandido Gar en häst som Ural, berättade Richter till Kanal75.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonFärjestadstravetMagnus JakobssonMikael J AnderssonTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.