Spelrecension: Double Kick Heroes - Hårdrock och zombier

Spel
PUBLICERAD:

Ibland är det de enklaste idéerna som är de allra bästa. Varför inte ett spel där du trycker rytmiskt på knappar i takt med smattrande hårdrockstrummor för att ta kål på zombier? Double Kick Heroes är spelet för alla som tyckte att Guitar Hero hade för få zombier, och att alla andra rytmspel fokuserar för mycket på bitpop och j-pop.

Spelets detaljerade pixelestetik känns väldigt passande i sammanhanget, då den tillåter gott om karikatyrer på kända rockstjärnor. Spelet är klart inspirerat av Mad Max: Fury Road, där en dåre röjer som en tok med en eldsprutande gitarr på en stor monsterbil. I Double Kick Heroes åker du nämligen längs en post-apokalyptisk motorväg i en Cadillac utrustad med diverse vapen som avfyras när ditt band spelar hårdrock. Och det är upp till dig att trycka på rätt knappar i rätt takt för att hålla zombierna på avstånd. Det är lättare sagt än gjort på de högre svårighetsgraderna, som sig bör i ett rytmspel. Det kräver snabbhet och koordinationsförmåga, samt tålamod att nöta in de värsta partierna utantill.

Det går att anpassa svårighetsgraden ganska bra för den som mest vill kryssa runt i en metal-värld och knappa med i lite hårdrock i alla möjliga former. Det är ett brett urval av sånger, vilket i mina öron också gör det ganska ojämnt. Jag har ytterst lite tålamod för nu-metal, till exempel. Men det är jag, det. I slutänden är Double Kick Heroes ett tungt charmigt musikspel där du besegrar odöda dinosaurier med dubbla baskaggar. Det måste man ju bara älska.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.