Skator - Fantastisk och påfrestande

Skivor
PUBLICERAD:
Lina Högström gömmer sig bakom artistnamnet Skator.

Bakom namnet Skator står Lina Högström. Hon började sin musikaliska bana som trummis inom Umeås hardcorescen, men har idag som soloartist ett uttryck som nog får sägas innehålla lika delar Stina Nordenstam, västerbottnisk berättartradition och Sara Parkman.

Mattias Alkberg kallar det här för en av de bästa svenska skivorna någonsin. Det är inte omöjligt att förstå vad han menar, men det är samtidigt inte alldeles enkelt att hålla med. Högström har en alldeles egen frasering som stundtals är effektivt fantastisk men i andra lägen blir rätt påfrestande. Lär man sig däremot tycka om alla Högströms tonlägen tror jag att det här blir något man håller hårt vid i en smärre evighet.

Bästa låt: Nyårsballad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.