Hoppa till huvudinnehållet

Så ser Ölme diversehandels framtid ut

Publicerad:
Ölme diversehandel har varit stängd hela sommaren men ambitionen är att verksamheten ska vara i gång till våren.
Ölme diversehandel har varit stängd hela sommaren men ambitionen är att verksamheten ska vara i gång till våren. Foto: Malin Hildén

I juni gick Kristinehamns kommun ut med en så kallad RFI för att sammanställa ett underlag inför kommande upphandling för Ölme diversehandel. Nu är underlaget klart och kommunens turistchef hoppas på att en ny verksamhet kommer vara igång redan till våren.

Det underlag som sammanställts inkluderar idéer från näringslivsaktörer kring vilka verksamheter som skulle kunna bedrivas i Ölme diversehandels lokaler.

– Det finns intressenter som är nyfikna på möjligheten att bedriva verksamhet på platsen och som varit och tittat på lokalen under sommaren, säger Ulrika Ganterud Evermark, turistchef på Kristinehamns kommun, och tillägger: Det är glädjande.

I dagsläget har Kristinehamns kommun inte mottagit några formella verksamhetsförslag.

– Det kan bero på att företagen vill avvakta till själva upphandlingen, förklarar Ulrika Ganterud Evermark.

Ulrika Ganterud Evermark hoppas på att intressenter ska kunna lämna anbud inom kort.

– Vi har redan påbörjat processen med koncessionsupphandling och beräknar att kunna annonsera upphandlingen under hösten, säger Ulrika Ganterud Evermark och fortsätter: Därefter ligger den ute en månad och om anbud inkommer finns chansen att en verksamhet kan vara igång under våren 2021. Det hoppas vi på!

Artikeltaggar

Kristinehamns kommunNyheterÖlme diversehandelUlrika Ganterud Evermark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.