Hoppa till huvudinnehållet

Lars Lerin tillbaka med ny tv-serie i höst

Publicerad:
Junior och Lars Lerin är båda med i nya programmet Lerins sommarö, som sänds i SVT i höst.
Junior och Lars Lerin är båda med i nya programmet Lerins sommarö, som sänds i SVT i höst. Foto: SVT

I höst tar Lars Lerin med tv-tittarna till sitt sommarställe i Bohuslän - och till sin barndoms älskade västkust. I programserien "Lerins sommarö" blir det såväl samtal med inbjudna gäster som makrillfiske. Även lärlingarna får vara med.

– Det blir pang på om kärlek, liv och död med dem, säger Lars Lerin.

Det blev ingen inspelning av det omtyckta programmet Lerins lärlingar i våras, på grund av pandemin, men både Lerin och lärlingarna kommer tillbaka i tv-rutan nu i höst.

Den 25 november sänder SVT det första av sex avsnitt av nya serien Lerins sommarö, som spelas in på en ö i skärgården utanför Fjällbacka.

Och det är verkligen Lerins sommarö, som är platsen, ön där Lars och Junior har ett sommarhus.

– Vi har inte haft huset där så länge. Vi köpte det för två år sedan, men det är i min barndomstrakt, säger Lars Lerin till NWT.

"Sorgligt och underbart"

Han har släkttrådar på sin mammas sida kring Hamburgsund och har tillbringat många somrar i både Hamburgsund och Fjällbacka som barn. Det är upplevelser som varit - och är - viktiga.

– Det är roligt att komma tillbaka dit. Jag har tänkt på det hela livet och haft en längtan tillbaka. Jag längtar väl tillbaka till den tiden också och dit når man ju aldrig, men landskapet och havet och klipporna och allt sådant är ju kvar. Det är både sorgligt och underbart på en gång, säger Lars Lerin.

Bästa tiden i livet

Han funderar själv på om nostalgin han känner för västkusten har fått ta för stor plats i hans liv.

– Jag har varit en otroligt nostalgisk människa, nästan så att det går till överdrift. Jag har lätt för att se tillbaka. Jag tror att min bästa tid i livet var min barndom i Hamburgsund och Fjällbacka. Dem har jag med mig i hjärtat och i livet. Det betyder mycket för mig, kanske för mycket, jag borde väl fokusera på nuet och på barnen, säger han. Fast det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Speciell relation

I programmet kommer Lars och Junior att möta inbjudna gäster. Skådespelaren Marianne Mörck och rapparen Erik Lundin är två av dem som kommer till ön.

– Hon och jag har en speciell relation sedan förut. Vi har träffats någon gång och så brukar vi skicka mobilfilmer till varandra, berätta och trösta varandra i coronatiden, avslöjar Lars. Ibland kan vi skicka fyra-fem filmer på en dag och det är så roligt.

Pang på det viktiga

I varje avsnitt deltar en av lärlingarna från lärlingsserien.

– Det lättar upp stämningen och ger ett annat perspektiv. Man kommer varandra nära - det blir inte artighetsprat utan pang på om kärlek, liv och död med dem, säger han.

Det är en princip han själv gärna ställer upp på:

– Vi orkar inte med det där vanlighetspratet...

Halvvägs i inspelningarna

När NWT pratar med Lars och Junior är halva programserien inspelad. Resten spelas in inom kort och Lars Lerin berättar att de haft tur med vädret hittills. Därmed finns det gott hopp om att samtalen ska ramas in av vackra miljöer och stark sommarkänsla, även om det är sen höst när programmen väl sänds.

– Det kan vara kul att få ljusa upp tillvaron med det i november, säger Lars.

I SVT:s trailer för programmet utlovas också dans och matlagning med Junior.

Junior lagar mat

– Jag lagar god mat - grillar makrill och gör olika efterrätter och snackar lite om livet, säger Junior och tillägger att det också blir "mycket lek och mycket dans".

Att döma av trailern verka det vara fiskefänge på gång också, när de stävar ut mot havet och gnabbas om en krånglande flytväst och var, när och hur det ska fiskas.

Fick ni nån fisk till sist?

– Inte den dagen! säger Junior och skrattar.

– Men vi brukar fiska nästan varje dag och jag brukar få mest. En dag fick han en och jag fem!

Artikeltaggar

FjällbackaHamburgsundHammaröKändisarLars LerinLerins lärlingarManoel Marques LerinNöje/KulturNyheterSVT

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.