IT-entreprenör och mobilfixare är Årets företagare i Värmland

Näringsliv
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Landshövding Georg Andrén, Eva Cooper, Företagarna, Årets företagare Matthias Kalle Dalheimer, Årets unga företagare Josef Hallquist och Joel Renander, och Hanna Jonasson, Företagarna.
IT-företaget Klarälvdalens Datakonsult AB i Hagfors och mobilfixarna Iservice AB i Karlstad är Årets företagare i Värmland. De framgångsrika företagarna uppmärksammades vid en ceremoni på landshövdingens residens på torsdagen.

Det är organisationen Företagarna som varje år delar ut priset Årets företagare lokalt, regionalt och nationellt för att uppmärksamma och uppmuntra framgångsrika företagare. Ett särskilt pris för unga företagare delas också ut.

Matthias Kalle Dalheimer, mannen bakom Klarälvdalens Datakonsult AB, fick i maj Företagarnas lokala pris i Hagfors, och nu har han alltså i konkurrens med alla andra kommunvinnare, utsetts till hela länets företagare nummer ett.

Kalle Dalheimer, vd på Klarälvdalens Datakonsult AB.
Foto: Daniel Olausson

Världsomspännande

Matthias Kalle Dalheimer har skapat ett IT-företag med 89 anställda i 14 länder världen över. I motiveringen till priset skriver Företagarna: ”Genom att hitta sin egen väg och bryta obekant mark har resan för Årets företagare tagit Värmland ut i världen och världen till Värmland. Personens genuina engagemang för samhälle och historia gör inträdet på nya marknader enklare. I företaget finns medarbetare i när och fjärran, men det tar inte udden av känslan av att vara en enda stor familj. Vår vinnare är en omtänksam och ödmjuk människa som ständigt inspirerar alla åldrar. Nästa stopp på resan blir Blå hallen, där vi är övertygade om att du kommer sätta Hagfors på kartan."

Som regional vinnare går han nu vidare till den nationella finalen den 16 oktober i Stockholm.

Josef Hallquist och Joel Renander som driver Iservice AB.

Vinnarna i den unga klassen är Josef Hallquist och Joel Renander som driver Iservice AB i Karlstad. De unga entreprenörerna har fått stor framgång med sin affärsidé att laga trasiga mobilskärmar. I motiveringen skriver Företagarna: ”När olyckan är framme har Årets unga företagare i Värmland tagit fram en oumbärlig tjänst. Affärerna blomstrar och kunderna blir allt fler, inte minst för att företaget också har en snabb service av bästa slag. Genom en smart återvinningsmodell där trasiga delar för kunden blir nya delar hos andra företag bidrar man också till hållbarhet och en bättre miljö. Dessa företagare testade sin idé redan under gymnasiet, och med vilja och mod driver de nu ett framgångsrikt aktiebolag vidare med ambitioner att bli unika i sin bransch”

Den regionala juryn har bestått av Stefan Ahlmark, Nya Ekonomikompetens, Anna Forsberg, UF Värmland, Claes Edberg, Fryksdalens Sparbank, Anna Lundmark Lundberg, Almi Företagspartner Värmland, Åsa Eriksson, Centrum Karlstad, Hanna Jonsson, DLXA AB och Elin Tienvieri, Karlstad Innovation Park Arvika.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.