Christer Sjögren i SVT:s "Den svenska dansbandshistorien"

Publicerad:
Christer Sjögren kommer bland annat att prata om dansbandens scenkläder i "Den svenska dansbandshistorien". Foto: Carl Edlom

Med start i mitten av oktober kommer SVT att bena ut den svenska dansbandstraditionen.

I sex program kommer bland andra Christer Sjögren och Stefan Borsch från Vikingarna, Bert Karlsson och Charlotte Perrelli att medverka.

Så här skriver SVT om serien: "Tittarna följa berättelsen om en lika älskad som föraktad musikstil, i en serie som myllrar av historier från genrens barndom och fram till idag. Serien tecknar samtidigt en bild av det Sverige som dansbanden uppstod i, och om svenskarnas starka relation till musiken och dansen."

Artikeltaggar

Bert KarlssonCharlotte PerrelliChrister SjögrenDansbandNöje/KulturSVTVikingarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare