Hoppa till huvudinnehållet

Bright Eyes - I skuggan av ett vemod

Publicerad:
Bright Eyes – både rått och ärligt.
Bright Eyes – både rått och ärligt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

För över två decennier sedan såddes det första fröet till vad som kom att bli ikoniska indieveteranerna Bright Eyes. Med ursprung från Nebraska, The Heartland av Amerika, har Bright Eyes sedan begynnelsen och med sångaren, gitarristen och grundaren Conor Oberst i spetsen, levererat skärvor av ljus och gråmelerade höstdagar.

På Down In The Weeds, Where The World Once Aas byggs värmande kontraster upp i skuggan av ett vemod. Albumet är både rått och ärligt och tar lyssnaren genom undergång, förfall och livets toppar och dalar. Musikaliskt tar sig Bright Eyes genom välarbetade och utbroderade arrangemang med bland annat stråk och blås. Det ligger en folklig svävande aura över Just Once in The World, Calais To Dover vilar på en tillbakahållen indieexplosivitet medan To Death’s Heart (In Three Parts) sjunker underjordiskt i ett gotiskt dunkel. På Down In The Weeds, Where the World Once was skapar Bright Eyes en värme i en värld som just nu kan kännas både ovis och främmande.

Artikeltaggar

AmericanaRecensionRockSkivor