• idag
  26 okt
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  11°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   1.9 mm
 • torsdag
  29 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ages - En dynamisk gränsvandrare

Skivor
PUBLICERAD:

Ages

Uncrown
(Black Lodge)

Från första stund jag hörde Ages debutalbum Malefic miasma 2015 slog det mig hur väl de bemästrade den melodiska fåran av black metal-genren. En falang där många misslyckas och hamnar i ett melodiöst trams som kapsejsar uttryckets förförande karaktär. Odödliga Dissection kan betraktas som ljudbildens onåbara riktmärke, men ännu en gång bevisar Falun-bandet att de är en kraft att räkna med.

Uppföljaren har inte föregångarens omedelbara förförelsestuns, men stegvis drar de åt snaran och har mig fångad. Duon Andreas Olander och Daniel Beckman gör allt rätt och hittar ännu en gång balansen mellan melodisk prakt och skavande mörker. Uncrown har den där svårdefinierade stämningen som gör musik intressant och ger ett verk livslängd utan bortre vägg. En energi som slukar nuet samtidigt som den slungar lyssnaren framåt med full kraft.

Ages väljer inte sida utan påvisar en dynamik med väl valda delar – en gränsvandrare som har funnit sin stig.

Bästa låt: Herolds of enslavement

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.