Hoppa till huvudinnehållet

Nu är det väl dags för en seger?

Publicerad:
genre trav Färjestadstravet
genre trav Färjestadstravet Foto: Marcus Bryngelsson

Det är inte ofta man spikar en häst som kommer med fyra raka andraplatser men det gör vi vid Färjestads V65-omgång på fredag lunch.

Stepping Moneyboy har varit rejäl i insatserna och nu tror vi att får segerdefilera.

– Det är absolut ingen oärlig häst, säger tränaren Eric Martinsson.

Det finns hästar som inte har marginalerna med sig i loppen och så har fallet varit för Stepping Moneyboy på slutet. I de tre senaste starterna har han fått trava utvändigt om ledaren och om man bortser från näst senast har han varit nära att vinna loppet ändå.

Nu tror vi att det kan stämma lite bättre med positionerna i loppet och att han får ta en välförtjänt seger.

– De har varit taskiga mot honom i loppen på slutet då han har fått gå i dödens vid tre av de fyra andraplatserna. Senast trodde jag faktiskt att vi skulle plocka ner ledaren den sista biten men han stretade på bra invändigt. Jag gillar den här hästen och det vore kul om Stepping Moneyboy kunde komma till spets den här gången, senast kändes han pigg bakom bilen utan att jag laddade något, säger Eric Martinsson.

Den andra spiken på V65 hittar vi i den första avdelningen. Det skulle förvåna oss om Giordano Soa missar ledningen och då vi misstänker att Björn Goop får bestämma farten en bit i loppet bör Giordano Soa bli svår att plocka ner till slut.

Den andra avdelningen är ett läckert treåringslopp. Vi tippar Holy Moly Mearas trots ett bakspår, men det får inte strula mycket om han ska runda till seger.

4 Giordano Soa kom till spets i ett lopp under Hugo Åbergs-kvällen på Jägersro men orkade inte till slut. I starterna före det hade Giordano Soa visat fin form och från ett fjärdespår bakom startbilen är han vår spetsfavorit i loppet. Spikas på V65.

5 Stonecapes Pecca avgjorde på ett rejält sätt efter ett lopp som trea i andraspår i den senaste starten. Även Stonecapes Pecca är snabb ut men att ta sig förbi Giordano Soa sida vid sida tror vi blir svårt.

2 Attack Photo spurtade fint i ett bra långlopp under Åby Stora-dagen.

9 Holy Moses Mearas imponerade stort vid sina två första starter som båda vanns i överlägsen stil. Senast kom han till ledningen i den andra kurvan men travet stämde inte perfekt och 300 kvar blev det galopp när utvändige Brambling tryckte på. Välstammade Holy Moses Mearas ska ha bra segerchans här trots ett bakspår och flera vassa motståndare.

8 Bandido Gar har man kommit rätt i balansen på i de senaste starterna och då har framgångarna kommit. I den senaste starten imponerade Susanne Richters häst stort när han från utvändigt ledaren avslutade med 10,6/700 meter.

2 Golden Avenue har inlett karriären på ett fint sätt och kan segerstrida på nytt.

1 C.M.T.Queen Bee har vi gillat intrycket på från den första starten och hon har gjort bra insatser varje gång. Senast sprang hon på kapabla One Kind of Art och avslutade bra som tvåa. C.M.T.Queen Bee har tagit ledningen två gånger från springspår och med ett innerspår i volten den här gången tror vi att hon har bra chans att ta spets.

3 Global Black Money har inlett karriären på ett bra sätt. Senast tog hon ledningen och efter ett lågt tempo mitt i loppet avslutade Global Black Money med 10,5/400 meter till en säker seger. Segerstrider på nytt trots att hon möter äldre hästar.

10 Vanja vann väldigt enkelt näst senast.

10 Donatellviking R.R. hamnade som första häst i andraspår senast och fullföljde bra även om han inte kunde hota spetsvinnande Key to Happen. Det var ett fortsatt formintryck på Donatellaviking R.R. och noterbart är att han besegrade nummer sex Rushlight Face när de möttes två gånger i juli.

3 The Special Man F. tappade lite position på en galopp i den första kurvan senast men spurten bakom vinnande Free Fall Web var mycket bra. Det var ett intryck om att han vinner lopp snart och The Special Man F. kan slå till redan här.

6 Rushlight Face kunde inte försvara sig mot Zoccoloduro E.P. senast men kan komma till spets på nytt

5 Stepping Moneyboy kommer med fyra raka andraplatser till den här starten men det handlar inte om någon ickevinnare. Insatserna har varit rejäla och nu tror vi att det är dags för en seger.

10 Orlando Classic fick hård press i spets i den senaste starten och var tapper när han åkte dit mot Aida Mae den sista biten. Orlando Classic är mycket kapabel för den här klassen och trots ett bakspår väljer vi att lägga honom etta i tipsranken.

8 Inspector har varit ute i tuffa sällskap på slutet och avslutade bra i skymundan i en V75-final i den senaste starten. Spår åtta är inte roligt, men vid laddning är Inspector riktigt snabb den första biten.

9 Au Gratin är klart bättre än vad raden ger sken av och är ett tidigt segerbud i V65-avslutningen.

Stora systemet (ovan strecket): 1x5x4x5x1x7 = 700 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 1x3x2x4x1x4 = 96 rader.

Artikeltaggar

FärjestadstravetTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.