Missle Hill - efter en våldsam spurt

Publicerad:
Missile Hill fångande in tappre ledaren Stoletheshow med en vass spurt. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Årets upplaga av Jubileumspokalen blev mycket fartfylld när det första varvet öppnades en bra bit under 1.10.

Det tempot utnyttjade Örjan Kihlström tillsammans med Missle Hill som vann efter en vass avslutning.

– Hästen var ruskigt bra, berömde Kihlström.

Den tappraste insatsen i Jubileumspokalen gjorde utan tvekan ledande Stoletheshow men det var Missle Hill som var först i mål.

Efter en mycket jämn start kom Stoletheshow till ledningen men på utsidan fick han Zarenne Fas och Magnus A Djuse var mycket mån om att komma till ledningen. Det innebar att loppet gick snabbt, alldeles för snabbt. Men trots att det första varvet öppnades på 08,7 var Stoletheshow nära att vinna, men den sista biten hade han inget svar mot vasst avslutande Missle Hill.

– Missle Hill är alltid bra, men nu var han fantastiskt fin med en ruggig avslutning i ett lopp som vinns på 10,2. Jubileumspokalen är ett underbart lopp och hela kvällen är underbar så det är synd att publiken inte fick vara med här ikväll, sa Örjan Kihlström.

Rödluvan från spets

I EM för ston tog Conrads Rödluva den 18:e segern i karriären på 26 starter. Hon var med i den främre träffen hela tiden inledningsvis men det tog ett halvvarv innan hon kom till ledningen.

På den sista långsidan tryckte utvändiga Unique Juni på rejält och var nästan helt förbi, men som vanligt hade Kihlström koll på läget och på upploppet gick Conrads Rödluva undan med säker marginal.

Conrads Rödluva i segerdefilering.
Conrads Rödluva i segerdefilering. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

– Det gick väldigt fort på den sista långsidan och jag ville inte köra så fort redan då men jag var tvungen. Att vi skulle slå Unique Juni förstod jag, men jag var rädd för att någon från kön skulle slå av oss till slut så det var starkt gjort av Conrads Rödluva att vinna. I dag var hon grymt bra, sa Örjan Kihlström.

Mellby Free hade ett bakspår och hamnade i tredje par utvändigt. Hon avslutade, som vanligt, bra till tredjeplatsen.

Tre till Goop

Ingen vinst för Goop där men han vann med Balsamine Font, Valetta och Våler Nikolai.

Balsamine Font imponerade rejält när hon vann Wallenius Cup för treåriga ston. Hon fick ett tyngre lopp än det första motbudet Fascination men på upploppet så formligen flög Balsamine Font förbi henne.

– Hon har jättekapacitet och är extremt snabb på speed. Hon behöver skaffa sig lite mer rutin för hon ska ut i det italienska derbyt om några månader, sa Goop.

Treåriga Balsamine Font imponerade stort.
Treåriga Balsamine Font imponerade stort. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Valetta fick ett lopp i rygg på ledande Vichy Grif och när luckan kom en bit in på upploppet avgjorde hon enkelt.

Vann taktiska kriget

Jäntungens lopp för kallblod var på förhand en duell mellan Månlykke A.M. och Våler Nikolai och så blev det också i loppet. Vann gjorde Våler Nikolai och om man menar att det var Björn Goop som besegrade Gunnar Melander så överdriver man inte. Trots att Våler Nikolai var lite trippig i travet den första biten lyckades Goop få honom att svara ut Månlykke A.M. in i den första kurvan. Därmed låg vägen för att komma till spets öppen, en position som Våler Nikolai nådde i utgången av den andra kurvan. Även om Månlykke A.M. kom med en bra avslutning var han var han chanslös att ta sig förbi.

– Jag körde bara mot Melanders häst inledningsvis och sedan tempomässigt mot honom när vi kom till ledningen. Taktiken var att dra i ett så bra tempo att Månlykke A.M. inte skulle få tag på oss och Våler Nikolai var stark. Han är under stor utveckling, sa Björn Goop.

Bara Örjan och Goop

V75-omgången inleddes med ett långlopp och det blev en styrkeuppvisning av vinnande Exaudio Vici. Han fick trava utvändigt om ledande Lucky Babe men kunde trots det koppla greppet in på upploppet och svara ut favoriten Ble de Gers avslutning.

– Det gick så långsamt att jag kände att jag var tvungen att gå fram utvändigt. Hästen får ofta tuffa lopp men han tål det, sa Örjan Kihlström.

Han vann sedan även V75-7 med Golden Tricks och därmed var det bara Kihlström och Goop som vann vid den här V75-omgången.

Artikeltaggar

Björn GoopÖrjan KihlströmSolvallaTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare