Fler broar behövs om Karlstad ska växa hållbart

Insändare
PUBLICERAD:
Ny cykelbro planeras över Klarälven i Karlstad mellan Färjestad och Råtorp, den väcker känslor och här försvarar Henrik Lander (C) varför den behöver byggas.
Foto: Anders Hanson
Svar till: Hasse, NWT 18 augusti 2020

Cykelbron mellan Råtorp och Färjestad är en strategiskt viktig del av Karlstads cykelnät. Att den behövs är fastslaget och beslutat i kommunfullmäktige, dels i cykelplanen dels i investeringsbudgeten.

Vi kommer de kommande åren att investera flera hundra miljoner i olika broar för att förbättra för bil- och kollektivtrafikresenärer.

Men om Karlstad ska kunna fortsätta växa på ett hållbart sätt behöver vi bygga ut infrastruktur för alla, inte bara för bil och buss. De som cyklar bidrar till att minska trycket på våra vägar till förmån för de som verkligen behöver bilen. Därför är det viktigt att göra det enkelt att cykla.

Kommunfullmäktige har avsatt 35 miljoner kronor för att bygga cykelbron och vi har ett besked om ytterligare 20 miljoner kronor i stöd från staten om vi bygger bron. Just nu pågår en process för att hitta en entreprenör som kan bygga för de pengar som finns.

Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden i Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.