Hoppa till huvudinnehållet

Bokdagarna laddar om efter digital succé

Publicerad:
Anna-Karin Palm, Martin Schibbye och Yukiko Duke samtalade på Digitala Bokdagar i Dalsland på Åmåls stadshotell 25 juli.
Anna-Karin Palm, Martin Schibbye och Yukiko Duke samtalade på Digitala Bokdagar i Dalsland på Åmåls stadshotell 25 juli. Foto: Basel Khalas

Årets Bokdagar i Dalsland blev inte som vanligt, men ändå en framgång. De digitalt utsända programpunkterna har redan nått fler än vad som kom till festivalen 2019.

2019 blev det publikrekord med 4000 besökare. I år fick ingen publik komma, men de livesända festivalinslagen har visats över 4100 gånger - hittills.

– Vi är förstås överväldigade av responsen. I våras var vi osäkra på om vi överhuvudtaget skulle pröva en digital lösning. Det kändes så långt ifrån vad Bokdagar har varit i tjugo år: En litterär fest med både författare och publik på plats i samma rum i Dalsland, säger Victor Estby, Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare, i ett pressmeddelande.

Hälften kvar

Han konstaterar att halva festivalen återstår: den 28 och 29 augusti blir det festivaldagar i Tingshuset i Mellerud med bland annat ett inspelat samtal om bortgångna Dalslandsförfattaren Susanne Janssons kommande roman ”Vintervatten”.

– Dalslänningarna har i tjugo år varit vårt stöd på alla möjliga vis, besökt våra evenemang och bidragit till att ge våra besökande författare oförglömliga upplevelser när de besökt oss. Det är fantastiskt att det kan fortsätta trots en världsomfattande pandemi, säger Victor Estby.

Artikeltaggar

ÅmålBokdagar i DalslandLitteraturMellerudVictor Estby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.