Hoppa till huvudinnehållet

Deckardrottningarna dominerade sommaren

Publicerad:
Sofie Sarenbrants roman "Mytomanen" är den mest lyssnade ljudboken på Storytel under sommaren 2020. Arkivbild.
Sofie Sarenbrants roman "Mytomanen" är den mest lyssnade ljudboken på Storytel under sommaren 2020. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani / TT

När ljudboksföretaget Storytel släpper sin topplista över sommarens mest lyssnade böcker finns tre deckardrottningar i den absoluta toppen.

Sofie Sarenbrants åttonde roman om kriminalinspektören Emma Sköld, "Mytomanen", är etta på listan, Mari Jungstedts "Innan molnen kommer" tvåa och Camilla Läckbergs roman "Vingar av silver" trea.

"Det är spännande att följa ljudbokens framfart och konstatera hur populärt det är att lyssna på böcker. Jag delar förstås glädjen med uppläsaren Katarina Ewerlöf, som har en stor del i framgången", säger Sofie Sarenbrant i ett pressmeddelande

Skådespelaren Katarina Ewerlöf är även den uppläsare som haft flest lyssningar totalt under perioden, följd av Gunilla Leining och Stefan Sauk.

Enligt Storytel är sommaren högsäsong för ljudbokslyssnandet. När det gäller barnböcker ligger Youtubeprofilerna IJustWantToBeCool i topp. Deras serie "Sommarjobbarna" innehar de fyra första platserna på listan över mest lyssnade barnböcker.

Artikeltaggar

DeckareKarlstadKatarina EwerlöfLitteraturNöje/KulturSommarStorytel

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.