Bubbel från Byrån: Slugt myndighetsspel

Signerat | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Coronapandemin har tvingat tv-programmet Robinson att flytta årets inspelning från det fjärran Fiji till – det för många storstadsbor minst lika exotiska – Haparanda skärgård, skriver Byrån.
Foto: Simon Eliasson/TT
Byrån gissar att det helt enkelt är Spelinspektionen som kommit på ett sätt att äntligen få bukt med speldjungeln.

Alla jobb är inte lika välkomna hos Arbetsförmedlingen. Myndigheten kom nyligen på sig själv med att ha platsannonser för jobb hos olagliga spelbolag i sin platsbank (TV4 30/7), trots att det är olagligt att främja företag utan spellicens.

Men bakom Arbetsförmedlingen lite självömkande fasad anar Byrån en slug statlig plan. Med tanke på hur få arbeten myndigheten faktiskt lyckas förmedla är det snarast en nackdel för de olagliga spelbolagen att få annonsera via platsbanken. Byrån gissar att det helt enkelt är Spelinspektionen som kommit på ett sätt att äntligen få bukt med speldjungeln.

Tillrättalagd överlevnad

Coronapandemin har tvingat tv-programmet Robinson att flytta årets inspelning från det fjärran Fiji till – det för många storstadsbor minst lika exotiska – Haparanda skärgård. Men istället för att låta deltagarna överleva på egen hand i den norrbottniska naturen har de besvärande elementen lagts till rätta.

De lokala myggen har bekämpats och badgästerna fått flytta på sig. Därmed framstår Robinsoninspelningen som en av landets mest fridfulla och avundsvärda tilldragelser, medan alla andra får tampas med både mygg och hemesterskapad strandträngsel.

Shotgun-reglerna trumfar kommunen

Vem som får sitta shotgun i bilen, det vill säga i framsätet, är en källa till konflikt i rätt många familjer – i synnerhet bland de yngre passagerarna. Men nu har en person i Göteborg baxat sin rätt till framsätesplatsen i färdtjänstbilen hela vägen till domstol, och fått rätt.

Den som paxat framsätet i ett gynnande myndighetsbeslut om färdtjänst är fredad från kommunens vilja att skydda färdtjänstchaufförer och brukare från coronasmitta. Shotgun-reglerna är heliga. Till döds.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.