Hoppa till huvudinnehållet

Vernissage i fönstret - med exklusivt insläpp

Publicerad:
Muhammad Ali ställer ut i Arvika med start på lördag, den 22 augusti. (Verket är beskuret.)
Muhammad Ali ställer ut i Arvika med start på lördag, den 22 augusti. (Verket är beskuret.) Foto: Teckning av Muhammad Ali

Kolonin i Arvika har satsat på fönsterutställningar i pandemins tidevarv, men nu på lördag, den 22 augusti, gläntas också på dörren till Kolonin.

Konstnären som fyller fönstergalleriet är Muhammad Ali från Damaskus, Syrien, och på lördag eftermiddag kommer han i samband med vernissagen att delta i både denna och ett konstnärssamtal som livestreamas på Kolonins Facebooksida.

– Men denna gång har vi valt att också öppna upp Kolonin för ett antal medlemmar att delta fysiskt, berättar Janove Ekstedt från Konstfrämjandet i ett mejl till NWT.

Det är Konstfrämjandet och Kolonin som arrangerar utställningen tillsammans.

Många tekniker

Muhammad Ali utbildade sig på Damaskus konsthögskola och bor numera i Sverige. Han arbetar med flera olika uttryckssätt: video, installation, digital konst, måleri och teckning.

"Han fokuserar ofta på vardagslivet och suddar ut gränserna mellan det medvetna och det omedvetna" - så beskrivs han i förhandsmaterialet.

Han har tidigare ställt ut i både Syrien, Sverige och därtill i Danmark och Finland. Från 22 augusti till den 20 september är det alltså Arvika som gäller.

Artikeltaggar

ArvikaJanove EkstedtKoloninKonstKonstfrämjandetKonstnärSyrienUtställningarVernissager

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.