Hoppa till huvudinnehållet

Nyförvärvet "fast" i FBK: "Nu har jag chansen"

Publicerad:
Jesper Eliasson kom till Färjestad från Växjö den här säsongen, men spenderade mer eller mindre hela säsongen på lån till Almtuna.
Jesper Eliasson kom till Färjestad från Växjö den här säsongen, men spenderade mer eller mindre hela säsongen på lån till Almtuna. Foto: Erland Segerstedt/TT

När Jesper Eliasson värvades in till FBK var tanken att han skulle stå på tillväxt i allsvenskan under säsongen. En deal fanns med Karlskrona, men efter att klubben degraderats till ettan sprack det.

– Nu har jag chansen att visa att jag kan vara här. Det är bara att köra på och tävla, säger han till NWT-sporten.

Målvakten Jesper Eliasson anlände till Karlstad inför den här säsongen som uttalad tredjemålvakt och skulle stå på tillväxt i allsvenskan. Både tanken och känslan var att det fanns en klubb där Jesper var tänkt att vakta kassen. Men det gick i stöpet.

Jakobsson om klubbjakten: "Jobbar aktivt"Färjestad värvar stor målvaktstalang

– Vi hade en överenskommelse där. Jag vet inte hur långt det hade gått, men tanken var att jag skulle spela i Karlskrona, säger han.

Karlskrona var under tre säsonger en SHL-klubb. Man tog sig upp i SHL 2015 och åkte ur 2018. Timingen för klubbens avancemang var, milt sagt, dålig. Ligans nya, hårda arenakrav tvingade nykomlingen att renovera och bygga NKT arena.

Ett krav som satte klubben i en ekonomisk sits som nu har tagit ifrån dem elitlicensen och degradering till division 1.

– När de blev nedskickade sket det sig, säger Eliasson om utlåningen nedåt.

Nu, under kontrakt med FBK, letar både hans agent och Peter Jakobsson efter en ny klubbadress för den 20-årige målvaktstalangen.

– Jag vet inte hur de ligger till, det är de som sköter det.

FBK:s målvaktstränare Maciej Szwoch och Jesper. Att få träna under "Masken" menar Jesper är en stor tillgång i hans utveckling.
FBK:s målvaktstränare Maciej Szwoch och Jesper. Att få träna under "Masken" menar Jesper är en stor tillgång i hans utveckling. Foto: Peter Bäcker

Tävlingssituation

Istället för att få en utlåning sitter FBK nu på tre målvakter, men Jesper ser det som en möjlighet till tävling i hård konkurrens.

– Det hade varit skönt att ha något klart. Men jag tillhör Färjestad, det är bara att gnugga på här uppe och visa att man kan ta en spade här, säger han och fortsätter:

– Att det inte är något klart har inte påverkat mig jättemycket. Det är väl bara det att det är skönt att spela matcher, men träningsmässigt är det ju nästan bättre att vara här.

Är det en konkurrentsituation som sporrar också?

– Ja, så är det absolut. Det är tävling varje dag.

Du känner dig inte utanför, med tanke på att det var uttalat att man skulle gå på Holm och Haukeland?

– Absolut inte, jag visste ju redan från början att det var de två som skulle vara här och att tanken var att låna ut mig. Men nu har jag chansen att visa att jag kan vara här. Det är bara att köra på och tävla.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyJesper Eliasson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.