Hoppa till huvudinnehållet

Jakobsson om klubbjakten: "Jobbar aktivt"

Publicerad:
Peter Jakobsson letar efter en ny klubbadress för Jesper Eliasson, men det är svårt på en mättad marknad.
Peter Jakobsson letar efter en ny klubbadress för Jesper Eliasson, men det är svårt på en mättad marknad. Foto: Håkan Strandman

Trepartslösningen på FBK:s målvaktssida är inte optimal, framförallt inte sett till matchning i vinter. Peter Jakobsson jobbar nu för att lösa en utlåning för Jesper Eliasson.

– Vi jobbar aktivt på att hitta något, säger Jakobsson.

Jesper Eliassons utlåningsdeal till Karlskrona sprack när klubben flyttades ned från Hockeyallsvenskan till division 1. Med Arvid Holm och Henrik Haukeland som uttalade 1A- och 1B-målvakter gäller det för Peter Jakobsson att hitta en ny klubb för JVM-målvakten. Men på en mätt målvaktsmarknad är det svårt.

– Det är tyvärr inget nytt som ligger i pipelinen på det ärendet just nu. Vi jobbar aktivt på att hitta något, säger Peter Jakobsson.

Hockeyallsvenskan har skjutit upp sin premiär till oktober, men klubbarna har trots det trupper som mer eller mindre är spikade. Ute i Europa ser det, på sina håll, annorlunda ut.

– Vi föredrar, så klart, att han spelar i Sverige. Men i och med att marknaden ser ut som den gör och samhället som det gör får vi kanske vidga vyerna och titta ute i Europa.

FBK öppnar sin tävlingssäsong 19 september, om inget händer innan dess sätts Eliasson i en prekär situation sett till matchspel.

– På träning funkar det, målvakterna får cirkulera mer. Det är i matchningen det blir svårare.

– Sedan vet man aldrig vad som kan hända. Både här och annorstädes; folk kan bli skadade, sjuka eller kanske inte kan spela av andra anledningar.

I fjol vaktade Eliasson kassen i Almtuna under 25 matcher. Uppsalaklubben har däremot spikat sin målvaktssida och är inget alternativ.

– Jag hade lite kontakt med deras målvaktstränare för ett tag sedan, men har inte hört något mer än det, säger Jesper.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyJesper EliassonPeter Jakobsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.