Hoppa till huvudinnehållet

Första segern för Emilia Carlsson

Publicerad:
Sara Palema visade sig från sin bästa sida och vann säkert med Emilia Carlsson. Foto: Lennart Kihlman

Att breddtrav är svårt visade det sig återigen då inget av drygt 4 200 system klarade att få fem rätt.

Störst anledningen att ingen klarade den bedriften var två unga tjejer som inledde streckspelet.

Skräll i den första avdelningen där Enya Gustafsson, som fått ett bättre startspår på grund av strykningar, med Awkward Situation som tränas av pappa Marcus, satte allt på kort i startrusningen. Hästen som dittills vunnit ett av 32 lopp varvade i sprinterloppet på snabba 13,2 så att det blev trötta ben till slut hade en förklaring. Nu räddade mållinjen Enya för Peter Ådefors långspurt med Kristine Lilly var nära att få utdelning.

Emilia Carlsson från Åmål hade bara kört sex lopp innan söndagens tävlingar men det var svårt att se efter styrningen med Sara Palema som hon klev ut i andraspår med efter ett varv och fick då andra utvändigt. Från den positionen attackerade 18-åringen på sista bortre långsidan och skaffade sig ett ointagligt försprång med sexårsstoet som tog sin femte seger.

Resterande lopp inom V5:an vanns av rutinerade herrar som samtliga är proffstränare.

Peter Strömberg fick låna Sirikit av Kristian Lindberg och tackade för det genom att ge hästen ett optimalt lopp. Från springspår på tillägg blev det vinnarhålet och när luckan kom blev det en lätt seger.

Offensivt upplägg

Morgan Ivarsson körde offensivt med egentränade Amigo Racer som fick överta spets i första kurvan varifrån han hade allt under kontroll även om Jubel med Andreas Andersson avslutade bra efter sen lucka.

Michael ”Hson” Larsson placerade omgående Alfredo Di Stefano i spets från femtespåret bakom vingen. Ekipaget fick bestämma tempot och utmanades sedan på upploppet av Bianca Sisa men Jan Christianssons tioåring höll knappt men säkert undan för Bianca Sisa körd av André Bood.

Daniel Schön fixade sin tredje årsseger då han med egentränade Lucky Point efter ett lopp i fjärde utvändigt hade högst fart i slutkurvan vilket gjorde att segern blev säker. Mr Bon Bon var inte stort slagen med Julia Nilsson i sulkyn.

Dubbel för Ådefors

Peter Ådefors som var den kusk som körde i flest lopp fick en bra start på dagen då han redan i det andra loppet slog till med kallblodet Melvinna som visade sig klart bäst i loppet där storfavoriten Guldhagens Linus inte alls stod att känna igen.

28-oddsaren Zäta bjöds ett bra lopp av Nathalie Edqvist och tackade för det genom att bli tvåa vilket var stoets bästa placering sedan ifjol somras då det blev två raka segrar.

Ådefors andra seger kom med Maria Anderssons Junius Taj som fick bestämma i tät och vann ganska bekvämt.

Cecilia Karlsson som stod ensam på startfållan i det avslutande kallblodsloppet körde i ett perfekt tempo med Tarragon Tabac och vann knappt men säkert före Kaksen N.O.

Artikeltaggar

André BoodÅrjängs travbanaDaniel SchönKristian LindbergMorgan IvarssonPeter StrömbergTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.