Hoppa till huvudinnehållet

2016 års världsmästare kör för KYB Team JC i Höljes

Publicerad:
Mattias Ekström ersätter Janis Baumanis i Höljes.
Mattias Ekström ersätter Janis Baumanis i Höljes. Foto: Jan-Kare Rafoss

När coronapandemin stoppade Janis Baumanis från att komma till Höljes fick KYB Team JC leta en ersättare.

Nu är det klart att Mattias Ekström kommer att köra i stället.

– Han blir ett starkt tillskott, säger teamchefen Joel Christoffersson.

Den internationella rallycrossen är tillbaka kommande helg när premiären för FIA World Rallycross Championship (VM i Supercar) och FIA European Rallycross Championship (EM i Supercar) kommer att köras inför tomma läktare i Höljes.

I slutet av förra året bildade JC Raceteknik det nya VM-teamet KYB Team JC. Från början var det tänkt att Robin Larsson och Janis Baumanis skulle köra i deltävlingarna i VM-klassen, men coronapandemin har inneburit att det inte finns ekonomi för lettländaren att köra en full säsong för teamet.

Nu är ersättaren till Baumanis i Höljes klar och det blir en mycket meriterad sådan när 2016 års världsmästare Mattias Ekström hoppar in.

– Det är alltid kul att tävla. Just rallycrossen har, och har alltid haft, snabba och roliga bilar som jag trivs med att köra. Så att tävla med Joel och JC igen känns bra, framförallt efter avslutet i Tierp förra säsongen där jag hade möjlighet att ge Robin lite support. Nu har Robin redan hunnit vinna en tävling i Höljes i år, så han kommer vara varm i kläderna, säger Ekström i ett pressmeddelande.

"Konstigt utan publik"

Och han fortsätter om målsättningen i tävlingen:

– Min största prioritering i helgen kommer vara att ha så roligt som möjligt. Men såklart, den dagen jag inte drömmer om att vinna är dagen jag slutar tävla. Målet är alltid pokal, men sedan får vi se vad som är realistiskt utefter förutsättningarna. Höljes är alltid speciellt, men i år kommer det bli något helt unikt utan all publik. En konstig känsla, men spännande.

Teamchefen Joel Christoffersson är mycket nöjd med lösningen.

– Eftersom vi har en ledig Audi S1 EKS Supercar i Höljes kontaktade jag Mattias Ekström. Han har varit gästförare i teamet två gånger tidigare och tyckte, precis som vi, att det vore jättekul att köra i Höljes. Han är en chaufför med många tips och trix och är det någon som kan dessa bilar så är det Mattias. Det kommer helt klart vara en fördel för både Robin Larsson och oss som team att ha honom i Höljes.

Artikeltaggar

EKS JCHöljesJoel ChristofferssonMattias EkströmRallycrossRallycross-VMRobin Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.