Inte tillräckligt svart?

Signerat
PUBLICERAD:
Zoe Saldana
Foto: Carlo Allegri/Invision/AP

Identitetspolitik har alltid varit bisarr, men du vet att den slagit knut på sig själv när en svart skådespelerska får be om ursäkt för att hon inte var svart nog för att spela en svart karaktär. Men det är precis det som skett med Zoe Saldana. Redan 2016 fick hon kritik för det när hon spelade sångerskan Nina Simone i en film. Och nu när alla blivit hyperkänsliga så kände sig en tårögd Saldana nödsakad att göra avbön. I en intervju i förra veckan så sade hon att hon aldrig skulle ha accepterat rollen.

Men det blir ju helt befängt! Var Saldana tillräckligt grön för att spela Gamora i Guardians of the Galaxy? En skådespelares yrke är ju att kunna gestalta någon annan.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.