Hoppa till huvudinnehållet

My Morning Jacket - I dur och moll

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

The Waterfall ll skrevs samtidigt som My Morning Jacket gjorde albumet The Waterfall uppe i Stinson Beach i norra Kalifornien. Vad som först var tänkt att bli en dubbelskiva slutade som två fristående album.

Inspirerade av den soliga västkustens storslagna natur, majestätiska skogar och det öppna, karga havet skapades The Waterfall II som är ett album i både dur och moll. I Climbing The Ladder vilar söderns countrytwang i en ska-gunga medan spår som Feel You och Run It har en dimmigare vibe, där det nästan ligger en upprepande mässande känsla i Run It. Avslutande The First Time binder ihop albumet med ekande, psykedeliska gitarrer.

The Waterfall II har några höjdpunkter, främst i de mer drivande och drömmande sekvenserna, men känslan av att något saknas finns fortfarande där. Det landar i en okej skiva, men som flyter lite väl under radarn för att bli en alltför minnesvärd del i skivsamlingen.

Bästa spår: The First Time

Artikeltaggar

KalifornienRecensionRockSkivor